En dag tar allting slut..

Livet kan vända fort och du inser att allting inte varar förevigt. Ta ingenting för givet och ta hand om människorna i din närhet, de kanske inte är kvar imorgon. Allt är tungt och jobbigt, men mitt i allt det svarta finns musiken där. Den blir som en slags terapi för mig och just i detta nu är spotify min räddning...



Varför lärare?

Återigen har det tagit tid mellan mina inlägg. Det har hänt mycket den senaste tiden, det har varit en del med skolan och tentan spm vi haft. Fick svar idag och jag fick Vg vilket är det högsta man kan få. Blev riktigt glad då jag inte kunde fått en bättre start på mitt pluggande. Nu är nästa tenta i Januari coh det är bara att jobba vidare.

Just nu är vi ute på Vft och jag är i en förstaklass på Södervångsskolan i Vellinge. Jag trivs jättebra och barnen är hur söta som hellst. Satt med på ett utvecklingssamtal idag och när jag presenterade mig för mamman så sa hon att jag måste gjort bra intryck på barnen för hennes dotter pratade om mig hela tiden där hemma, så sött.

En del frågar mig hur jag kan vilja bli lärare? Ett stressigt jobb som inte är säskilt välbetalt. Nu råkar det vara så att vi just nu har en uppgift där vi ska kunna formulera oss muntligt om vårt yrkesval, vår utbildning och vår professionsutveckling. Jag har börjat lite och ni ska få läsa några av mina tankar:

"Jag hoppas att barnen ska se mig som en person som har ett självklart ledarskap, som leder, fördelar och organiserar arbetet i skolan. En person som rättvist och konsekvent tillrättavisar mindre lämpligt uppträdande, som startar samtal, frågeställningar och diskussioner med eleverna. Att jag hela tiden visar på empati, förståelse och demokratiskt sätt att vara, som är glad, nyfiken, positiv och "lärande" större delen av tiden, som är konsekvent i sitt handlande och i sitt sätt att reagera på elevers handlande, en person som har humor och kan skoja med eleverna samtidigt som den självklara respekten för ledaren bevaras och en ledare som i hela sin framtoning lyfter fram kunskap och lärande. Men jag vill också att de ska se människan bakom lärar- och ledarrollen, se att jag inte bara är ledare i ett klassrum utan att jag också är medmänniska, en vuxen som de kan känna förtroende för, samtala med och fråga till råds utan att riskera något. Kort sagt, någon att lära av, efterlikna och följa"

 

    nji


...

Jag hatar känslan jag har i magen just nu.
Frågan är om jag ska ignorera den eller inte?


Bloggtorka?

Nej jag har bara inte haft en tanke på att skriva här. Som sagt ser jag inte detta som ett krav utan jag skriver när jag känner lust och ni som orkar och vill läsa är hemskt välkomna. Kan bara känna att det är skönt att få skriva av sig ibland.

Igår tog jag och Patrik vaccinet. Det gick väldigt snabbt, ingen kö alls och det kändes ingenting. Fick dock ont i armen under kvällen och jag har fortfarande lite ont om jag höjer armen högt. Jag var väldigt osäker på om jag skulle ta den eller ej men tillslut bestämde jag mig för att göra det. Dels för att jag inte har lust att ligga nersövd i en konstgjord lunga, vara massa sjuk och dels för att hindra spridningen. Många är ju väldigt rädda för biverkningarna, men som Patik sa: "Om jag kan hindra smittningen, skydda mig själv och andra genom att ha ont i armen två dagar så är det värt det". Håller med honom och ingen av oss har haft feber eller andra biverkningar vilket är skönt.

Igår skulle jag och Patrik fira vår 2-årsdag och vi planerade att vi skulle ut och äta. När vi varit runt och fixat massa saker, vaccinerat oss och hälsat på Patiks mamma så var vi ganska trötta. Vi bestämde oss istället för att mysa med en bra film och god mat. Vi gjorde en jättegod kycklingsallad med vitlöksbröd och sen åt vi pepparkakor med goda ostar, hur mysigt som hellst. Fick förresten en jättefin klocka av Patrik, jag älskar den :) Hittade en bild på den på internet, skillnaden är att min urtavla är i silver, Patrik har köpt en till sig själv i guld. Det är en sån klocka där man kan se hela klockverket, en skeleton, riktigt cool...

Tack och hej :)

mkioh


Måndag

Imorse var jag på skolan för att visa och gå igenom mitt utkast med min mentor. Hon tyckte det såg jättebra ut så nu ska jag bara korrigera lite småsaker sen kan jag lämna in, ska bli grymt skönt. Imorgon kommer Malin så vi kan hjälpas åt med det sista. När jag var klar på skolan tog jag en runda på stan. Patrik fyller ju år imorgon så har införskaffat lite inför det. Kan inte skriva för mycket här då han kanske är här inne och snokar. Han fyller faktiskt 24 år och har redan värsta åldersnojjan, stackare.

Till kvällsmat idag blev det kött- och grönsakspaj.
Den är riktigt lätt att göra, går snabbt och är dessutom jättegott.
Så jag tänkte bjuda på receptet här för de som vill testa:

Pajskal:
2 dl mjöl
100 g margarin
3 msk vatten

Fyllning:
Bryn köttfärs i en stekpanna och woka grönsaker i den andra.
Blanda sedan ihop det och häll i en creime freich, jag brukar ta med chili o paprika smak.
Häll i blandningen i pajskalet och toppa med lite riven ost.
Låt stå i ugnen ca 20 min på 225 grader.

io


RSS 2.0