- Mina föräldrar

Mina föräldrar heter Ronny och Lena och bor i Hörby. De ställer alltid upp för mig och finns där i alla väder och klockslag. Jag kan nog känna att vi kommit varandra ännu närmare sen jag flyttade. Känner att man uppskattar varandra mer när man slipper ta allt snågnat som sker i vardagen. Vi har väldigt bra kontakt och träffas och pratar flera gånger i veckan. Det har alltid ställt upp och skjutsa mig både till handboll, fotboll och vänner. Om jag får problem är det mina föräldrar jag ringer först, de finns alltid där med tips och hjälp.

Jag älskar mina fina föräldrar ♥♥


Juldagen

Igår var en mysig dag, som det alltid är påjust julafton. Fick massor av fina paket muggar, gps, presentkort, pengar, bok, en del till hemmet och lite till. Det är alltid kul med paket, man blir lite som ett barn igen och river upp paketer, eller är det bara jag? haha.

Idag blir det traditionsenligt middag hemma hos morfar. Det blir lax på menyn, vilket jag älskar. Hoppas även på att Patrik kommer ut till Morfar då jag inte träffat honom på ett tag. Ikväll blir det iallafall festligheter. Fört bär det av till Emelie på förfest och sen vidare till jägers. Tror det kommer bli en riktigt bra kväll, man träffar alltid massor av kul folk som man inte träffat på länge.


Ses vi ikväll?


♥ GOD JUL ♥

Ja idag är det julafton, lite svårt att ta in. Känslan är inte densamma som när man var liten. Då började jag och Johanna dagen med att springa runt i huset och leta upp ledtrådar, som skulle leda oss till en gemensam julklapp. Men jag tror att den här riktiga julkänslan kommer ju mer dagen går. Nu är det snart frukost och sen är det lite som ska fixas och donas här hemma.

Klockan tre sitter vi allihopa i soffan för att titta på vår kära Kalle och hans vänner. Samma kommentarer som kommer varje år, men det är samtidigt lite mysigt det med. Vet inte riktigt hur man ska få plats med all god julmat, i år har jag faktiskt inte varit på ett enda julbord, det har helt enkelt inte blivit av. Sen är det julklappsutdelning, ris ala´malta och sen är det bara mys resten av kvällen.

Alla har vi våra traditioner, hur firar ni jul? :)

GOD JUL MINA FINA VÄNNER ♥♥


- Min första kärlek

Jag har väldigt lätt att få känslor för andra människor, men steget därifrån till Kärlek är ganska stort för mig. Första ungdomskärleken var när jag gick i åttan, då jag träffade Daniel som jag var tillsammans med från och till i över två år. Men vi var fruktansvärt olika och växte ifrån varandra åt varsitt håll. Något år senare var jag på en Cowboy-fest i Hörby och träffade en härlig Malmökille på dansgolvet. Vi hängde ihop hela kvällen och han charmade mig rejält.

Vi vaknade upp båda två, hemma hos Frida och jag skulle smyga upp för att ta mig hem. Jag trodde han fortfarande sov och sträckte mig efter min mobil. Då säger han "Hade du inte ens tänk fråga efter mitt nummer?" helt ställd svarade jag "Ehh joo, vad har du för nummer?" Då svarar han att han redan lagt in det i min telefon när jag varit på toaletten. Med ett leende på läpparna traskade jag hemmåt och slocknade på soffan.

När jag vaknade upp några timmar senare skulle jag leta upp hans nummer i telefonboken. Visst hette han Patrik? Jag hittade inte honom, utan et telefonnummer med namnet "Han den där Malmökillen" istället. Jag skrattade och skickade iväg ett sms. Sen den dagen har vi pratat varje dag och åtta månader senare så flyttade jag in i hans lägenhet, där jag fortfarande bor kvar. Nu har vi varit tillsammans i över tre år och många fler hoppas jag att det blir.

Patrik är en fantastisk människa som jag beundrar på många olika sätt. Han är snäll, omtänksam och väldigt kärleksfull. Han är min bästa vän, bror och stora kärlek. Han har förmågan att få mig att känna mig som den finaste människan på jorden. Jag älskar dig ♥♥


Här är en bild från vårt första möte ;)

cs av b


Lillejulafton

Jag har med mitt Nitendo Wii till Hörby. Har blívit helt besatt av det nu den senaste tiden. Igår satt jag och Johanna och spelade hela kvällen, när hon lagt sig låg jag och spelade Mario halva natten.

Idag är det mycket som ska fixas. Städa, laga mat och inhandla det sista inför julafton imorgon. Ikväll Kommer Morfar hit och det blir varm smörgåstårta, spel och lite bingolotto.

Hur firar ni lilla julafton?

hu


Dan, före dan, före dopparedan!

Nu har jag "flyttat" till Hörby, nja bara nu under julen. Men det är ganska mysigt att umgås med familjen och bara ta det lugnt. Idag så åkte jag, mamma och morfar till Center Syd för att shoppa lite. Hitta både klänning och skor till lördagens festligheter, är riktigt nöjd!

Igårkväll var det mys med Emma och Emelie. Vi fikade på Emelies morotskaka och Emmas chokladbullar, gott gott. Sen så tittade vi på tv och bara hade det bra. Såg på ung och bortskämd, riktigt sjukt hur föräldrarna skämmer bort sina barn. Om man inte ens vet hur man kokar pasta eller hur man startar en damsugare, då är de något som är fel!

Ta hand om er  :)


Nostalgi

Tittar på Karlsson På Taket och blir lite nostalgisk.
Det är något speciellt med Astrid Lindgrens filmer.
Man blir liksom helt varm i hela kroppen.
Eller är det bara jag? hehe.

Nä nu ska jag gå och filura lite ;)

mjk


Sambolivets baksida

Uppesittarkväll med Ekwall & Lund hela kvällen på tv4 sport.
Det är priset man får betala som sambo med Patrik, men jag står ut.
Han är faktiskt värd det priset, tro det eller ej ;)

Detta kan vara sista kvällen vi ses innan jul, tråkig tanke...

d


JULLOV !


Äntligen är vi klara med vår B-uppsats, efter 19 sidors slit med forskning, perspektiv och olika teorier. Känns som en stor sten som lättar från bröstet. Nu ska jag verkligen fira jullov och det ska bli så himla skönt att bara umgås med vänner och familj. Malin och jag funkar verkligen skitbra ihop när vi pluggar, vi kompleterar varandra och är sjukt effektiva, tummen upp för henne!

Nu ska jag byta om och sen ska jag köra ner till gymmet och träna lite.

Denna bilden är tagen julen 07 och jag och Patrik
hade varit tillsammans i lite mer än en månad, lite sött ;)


Måndag

Startade dagen med en morgonpromenad i snön. Frukosten var slut här hemma så det var bara att traska nr till centrum för att fylla på kylskåpet. Malin kommer med bullar om en stund, sen blir det frukost och plugg. Vi tänkte faktiskt försöka bli färdiga med arbetet idag. Det hade varit så skönt att kunna fira jul och nyår utan massa tankar på skolan.


Ni har väll hört om granen i Dubai förresten? Den är fylld med juveler, äkta guld och är värd 74 miljoner. Galen värld vi lever i egentligen, de har världens dyraste gran och barnen i Afrika får knappt mat för dagen...

Hoppas ni får en bra dag, trots att det är måndag ;)


gr


Pepparkaksbak

En mysig dag har spenderats hemma hos Toss idag. Vi var fem tjejer som bakade pepparkakor, snackade strunt, käka thaimat och kollade handboll. Pepparkakorna blev riktigt fina och en del var väldigt kreativa. Kul att träffa lite nytt folk också, jättehärliga tjejer allihopa ;)

Damerna förlorade ju EM-finalen. Norge var riktigt bra och Sverige orkade inte ända in i slutet. Men vilket mästerskap som dem har gjort, så är dem ju vinnare i de flestas ögon ändå. Eftersom alla tjejerna hemma hos Toss spelar fotboll, så fick jag fungera lite som en handbollsexpert, haha. Sjuk sport egentligen när man sa försöka förklara alla uttryck, beteckningar och vad som är tillåtet och inte...

Puss&Kram

,lo


Ögat, själens spegel


Du vet aldrig hur du ser ut i andras ögon...


ki


Söndag

Igårkväll körde jag och Patrik ner till stan för att käka. Närmare bestämt så blev det fondue på Pers Krog, så himla gott. Sällskapet var Tulle, Sisse och sex andra trevliga människor. Mätta och belåtna begav jag och Patrik oss hem till Tulle och Sisse där vi fyra avslutade kvällen med lite kortspel, som vi tjejer såklart vann, twice!

Om en stund så ska jag bege mig hem till Therese, som är en gammal klasskompis till mig. Hon är en sån vän som jag hoppas jag alltid ska få ha kvar, även om vi inte ses så ofta, så hörs vi med jämna mellanrum. Hon bor här i Malmö med sin flickvän och enligt rykten så ska vi baka pepparkakor idag, kan inte bli annat än lyckat :)

Hoppas ni får en skön söndag.


En bild på när vi var med Sisse och Tulle nere i Fuengirola i sommras...

jfwn


Blod, svett, tårar och EM-final !

Jag är helt mållös. De svenska handbollstjejerna slutar inte att chockera. De får chansen och de tvekar inte en sekund på att ta den. Trots att det blev lite väl spännande på slutet, så knyter de till sist säcken och tar sig till EM-final. Galet bra och dessa bilderna nedan är helt underbara, snacka om glädje i den renaste form!

k

ji



j


Heja Sverige !

Som ni säkert sett och hört så har ju Sveriges match blivit flyttad och spelas redan nu 14.30.
Det kommer bli en tuff match, men Sverige har ju överaskat förr.
Kan man slå Norge på deras hemmaplan så kan man slå vem som hellst.

KOM IGEN NU TJEJER !

jio


- Presentera mig själv

Det här med att presentera sig själv är inte alltid helt enkelt. De flesta som läser här vet säkert vem jag är, men vi kör på ändå. Jag heter Pernilla Malin Andersson och föddes i februari 1989. Jag är uppvuxen i Hörby, en liten by mitt i Skåne. Där bodde jag med mina föräldrar och min syster fram tills jag vad 19 år. Efter det träffade jag min stora kärlek och flyttlasset gick mot Malmö. Jag har nu vari sambo med Patrik i snart tre år och trivs fruktansvärt bra med det. Vi bor i en lägenhet i utkanten av Malmö, men tar oss in till stan på tio minuter med bil och tjugo minuter med cykel.

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om barn. På gymnasiet läste jag Barn- och fritid Special på Bergaskolan i Eslöv och efter studenten tog jag ett sabbatsår då jag jobbade på Stehagsskolan, där jag trivdes väldgt bra. Jag har nog alltid vetat att det är förskolelärare eller lärare som jag vill bli. Därför kändes det lika bra att börja på högskolan direkt för att jag så tidigt som möjligt skulle nå mina mål. Så nu pluggar jag på lärarutbildningen på Malmö Högskola, där jag snart börjar på min fjärde termin av sju.

Som person är jag för det mesta glad, snäll, social och omtänksam. Jag tycker om att ha fina människor omkring mig hela tiden. Att jag är en envis människa kan nog de flesta omkring mig skriva under på och stackars Patrik blir varse detta varje dag.

Mitt allra största intressen är träning och då främst Handboll. Det är enligt mig en sport som har allt: fysik, taktik, lagkänsla och spänning. Började redan i bollskolan, men hoppade av eftersom man bara lekte lekar. När jag var sex år började jag igen och har hållt på sen dess. Jag spelade i IK Lågan under hela min uppväxt, men var även med och spelade ett JSM med Eslöv, vilket var väldigt kul. Var även med en runda i Katrineholm med Skånelaget, vilket var en riktigt rolig upplevelse. När jag flyttade till Malmö så bytade jag klubb till Dalhem, då jag kände att jag behövde en förändring för att utvecklas. Det kan vara något av det bästa jag gjort, det gav mig några av de finaste vännerna jag har idag :) Nu är jag åter tillbaka i IK Lågan och pendlar till Hörby 3-4 dagar i veckan, om det är värt det? Japp !

Kanske vet du nu något nytt om mig ;)

dsfb


Tema

Ibland kan det vara svårt att komma på något att skriva här. Jag hittade detta på en annan blogg som jag följer och tyckte det kunde vara bra att slänga in ett temainlägg ibland när fantasin tryter. De kan komma lite när som, den som lever får se :)

- Presentera mig själv
- Min första kärlek
- Mina föräldrar
- Det här åt jag i dag
- Vad är kärlek?
- Min dag
- Min bästa vän
- Ett ögonblick
- Min tro
- Det här hade jag på mig i dag
- Mina syskon
- I min handväska
- Den här veckan
- Vad hade jag på mig i dag?
- Mina drömmar
- Min första kyss
- Mitt favoritminne
- Min favoritfödelsedag
- Detta ångrar jag
- Den här månaden
- Ett annat ögonblick
- Det här upprör mig
- Det här får mig att må bättre
- Det här får mig att gråta
- En första
- Mina rädslor
- Min favoritplats
- Det här
saknar jag
- Mina ambitioner
- Ett sista ögonblick


Fredag

Patrik kom hem tidigare från jobbet idag och gjorde mig glad. Vi har lagat lite mat tillsammans och kvällens måltid blev fläskfilé, potatiskroketter, beasås och en god sallad, sjukt gott. Kvällens tema för oss ikväll är fredagsmys i soffan med tända ljus. Det blir en titt på Robinsson och sen ska vi slåss lite om vilken film som vi ska se ;)

Vad har ni för er denna fredagskväll?


Kreativitet

Idag har jag:

- Städat lägenheten
- Tvättat
- Klarat hela Donkey Kong spelet :D
- Gymmat
- Slagit in alla julklapparna
- Börjat planera inför kvällen...

jio


:)

Var du ett planerat barn? Vet faktiskt inte :P 
Var dina föräldrar gifta när du föddes? Nej
Är dina föräldrar gifta idag? Japp
Vad jobbar dina föräldrar med? Pappa är konstruktör och mamma jobbar på en skola. 
Har du syskon? Ja en lillasyster!
Vad gör dina syskon? Skola/jobb? Just nu jobbar hon i kafeterian på polishuset i Lund.
Vad gör du? Skola/jobb? Jag pluggar lärarutbildningen på Malmö Högskola
Hur skulle du beskriva din familj? Orden att beskriva är många. Men kort och gott: kärleksfull ♥

Tycker du att kärlek är den bästa känslan i världen? Att tycka om och vara omtyckt tror jag är jäkligt viktigt för att en människa ska må bra. Men själva kärleken kan lika gärna vara från familj/vänner som pojkvän.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej! Men det kan ju räcka med en gång för att verkligen få upp intresset för en person.. men riktig kärlek tror jag är mycket djupare än att bara ha setts en gång.
Kramar du dina vänner när du träffar dom? Ja, oftast.
Säger du ofta "jag älskar dig"? Jag säger det ofta till Patrik eftersom vi träffas så mycket, men är sämre med att säga det till familj och vänner, tyvärr.
Är du singel eller upptagen? Nope, sambo ♥
Pratar du med ditt senaste ex? Nej inte mycket. 
Har du någongång sparat något från ett förhållande? Ja
Vilka egenskaper ska en person ha för att du ska tycka om den? Jag uppskattar ärliga människor som har lätt till skratt. Någon som är omtänksam, trygg i sig själv och som man kan lita på i alla väder. Detta stämmer in på alla mina vänner :)
Vad dras du till hos det motsatta könet? Charm, humor, händer och ögon.

Vilken/vilka filmer gillar du? Några av mina favoriter är Dear John, My sisters keeper och The Notebook. 
När vaknade du idag? Patriks klocka började ringa klockan nio.
Vad har du gjort idag? Hitills inte så mkt, ätit frukost och myst framför tvn.
Vad åt du till frukost? Mackor med ost och så en kopp kaffe. 
Vad har du på dig? Nattrlinne och morgonrock ;) 
Bästa med dagen? Att jag är ledig! 
Sämsta med dagen? Att jag än så länge är ensam. 

Har du någongång trillat bland folk? Haha, alldeles för mycket!
Har du gjort bort dig inför människor många gånger? Det har jag alldeles säkert! Men det bjuder jag på :-)
Var fick du dina senaste pengar ifrån? Studiebidraget, vilket inte är mycket...
Senaste alkoholintag? Drack minsann en cider igår, hehe.
Har du bott i något annat land? Nej
Tycker du om broccoli? Japp.
Vem pratade du senast i telefon med? Mamma
Vem fick du senast sms av? Linda

Hur firade du julafton? Hemma hos mammas och pappa med familjen ♥
Hur firade du nyårsafton? Med mina Malmöflickor.
Hur ska du fira nästa julafton? Med familjen, precis som vanligt. Åh, längtar efter julmat o julmys!
Hur ska du fira nästa nyårsafton? Vet inte riktigt än.. 

Är du polare med dina grannar?
Nej.
Vilket är det bästa bröllopet du varit på? Frida och Anders bröllop var riktigt fint och roligt :)  
Gillar du bananer? Bananas are for monkeys! Men ja, jag gillar't ;-)


Torsdag

Ingen bra dag idag, är bara trött och nere. Känns som jag skulle kunna sova hela tiden. Vi var iallafall ute på en liten tripp på Burlöv center och xxxLutz. Blev ingen träning i Hörby ikväll pga snökaoset som rådet här i skåne. Det enda positiva med dagen är att jag fått tillbringa den med Patrik, den finaste människan på jorden ♥

Hoppas på en bättre dag imorgon !

Ta hand om er ute i vinterkylan ♥


ni


EM-semifinal nästa !

Sverige slog ikväll Ungern efter en tuff match och är nu i EM-semifinal. Hur sjukt är inte det? De svenska tjejerna skriver in sig i historiböckerna och folk snackar om bragdguld. Tycker iallafall att det är riktigt kul att folk får upp ögonen för damhandbollen på allvar i Sverige. Nu väntar Rumänien på Lördag 16.30.

Vem kan stoppa Gullden och co nu?

jio


Parodi.

Som en del kanske förstått så älskade jag verkligen programet "Så mycket bättre" som har gått på tv4 nu i höst. Nu har Davis Hallenius gjort en parodi på serien i sitt program, där är det olika prgramledare som ska tolka varandra.

Jag tyckte det var lite kul ;)


En ängel.


Idag är det mormors födelsedag.
Jag tänker på dig och vet att du har det bättre i himmlen.

Saknar dig ♥





Onsdag

Det var riktigt tufft att ta sig upp ur sängen idag.
Träningsvärk i muskler jag inte visste att jag hade, haha.
Men nu är frukosten i magen och snart kommer Malin hit för lite pluggande...

faeshr


Handboll och mys :)

Nu börjar snart handbollen, matchen mellan Sverige och Frankrike.
En viktig match, ska bli kul och se om tjejerna kan komma upp på samma nivå som mot Norge.
 
Marie och Joanna är här och vi ska mumsa i oss saffransgifflar och julmust under matchen ;)

nji


Tisdag

Idag är det tio dagar kvar till julafton, galet vad tiden går fort. Dagen började iallafall i skolan med vår underbara dramalärare Mikael, han är något alldeles speciellt och kan verkligen fånga intresset hos en hel klass. Han startade lektionen som en tävling och slutade den med en ganska djup diskussion.

Efteråt stack jag inom Mobilia en snabb runda, för att köpa Patriks julklapp. Köpte även saffransgifflar och julmust till ikväll, gott. Två timmar har jag sen spenderat på gymmet, styrka och kondition med intervaller blev det på dagens pass.

Nu är jag helt slut, duschen nästa och sen lite plugg :)


jio


Träning

Ikväll var det då dags för min första träning på nästan en och en halv vecka. Körde till Hörby och fys stod på schemat, ganska skönt att få springa av sig lite tänkte jag och körde fullt ut. Fixade en stund innan det började flimmra för ögonen och jag såg stjärnor överallt. Tog mitt förnuft till fånga och körde lite egen fys med medicinbollen istället. Slår vad om att jag fortfarande har något skit i kroppen, men jag fixar ju inte att sitta still.

Imorgon blir det ett pass på gymmet, får hoppas att det funkar bättre :)

o


Julgodis

Det här med att baka och så är inte riktigt min sak. Men när vi var och handlade igår, så bestämde jag mig för att jag iallafall skulle göra mitt favorit-julgodis. Det är såklart mozartkulor, så fruktansvärt gott och dessutom enkelt att göra. Så det har jag pysslat med nu den senaste timmen. Små nougatbitar som rullas in i mandelmassa och tillsist doppas i choklad.

Nu ligger dem på kylning och snart ska jag provsmaka, mums ;)

hiu


Handledning

Dags att bege sig till Malmö högskola för att träffa vår mentor.
Hon ska hjälpa oss med lite handledning av vår B-uppsats.
Vi får hoppas att det går bra :)

bu


Heja Sverige !

Sitter lite halvt chokerad i soffan efter kvällen match. Sverige ställdes mot Norge, nuvarande Europamästare och förhandstippade vinnare, de hade inte förlorat i EM sedan finalen 2002 och hade 27 raka utan förlust, varav 26 segrar. Norge har glidit igenom gruppen med storvinster tills idag. Svenskorna går in och tror på det till 100% och gör sin bästa match någonsin. Visst blir det lite onödigt spännande på slutet, men det hör ju till. 23-18 slutar matchen och vinst blir det. 

Grymt imponerad av dem svenska handbollstjejerna :)

niu


Slappedag

Idag har vi verkligen firat söndag. Vi vaknade upp halv tolv och insåg att snart halva dagen gått. Har iallafall fått städat ordentligt här hemma och det är alltid skönt när det är gjort. Vid halv tre gick jag ner till Lindängshallen för att kolla på Dalhem mot HK Malmö, såklart vann mina gamla lagkamrater till slut.

Nu ligger vi utslagna i soffan igen efter att ha storhandlat på Ica. Som sagt, det känns verkligen som söndag och ibland är det faktiskt riktigt skönt att bara ta det lugnt en hel dag :)

Glöm inte handbollsdamerna mot Norge 20.15 på Tv4 Sport !

njik


Lördag

Dagarna rullar på och snart är det lördagskväll. Igår blev det en relativt lugn dag, vilket var väldigt skönt. Emelie och jag stack och handlade mat som vi sedan åt framför handbollen. Det går riktigt bra för damerna nu faktiskt, de har vunnit alla sina tre gruppsspelsmatcher. Efter handbollen begav vi oss bort till Emma där en mysig tjejkväll med idolfinalen i fokus. Vi blev sju tjejer där hälften höll på Jay och hälften på Minnah. Som ni säkert vet så vann ju Jay, vilket enligt mig är helt rätt :)


Imorse var det uppstigning i ottan för att sälja potatis med handbollen. Det gick ganska trögt idag, men nu är det iallafall över för denna gången. Ikväll kommer Patrik hit och vi ska äta god mat här i Hörby med familjen. Blir nog lite gott att dricka och en runda kort också senare skulle jag tro.


Bjuder på en bild på mig och vår fina Totte :)

nih


Fredag

Igår efter träningen så stannade jag kvar hos mina föräldrar i Hörby. Har haft en mysig morgonen, var ute och gick en lång runda vilket var väldigt skönt, men väldigt kallt. Om en halvtimme så kommer Matilda hit för att klippa mig. Det behövs verkligen då mitt hår växer som ogräs. Vet inte hur mycket jag vågar klippa av. Vi får väll se hur resultatet blir ;)

hy7ug


Tv-nörd

Jag och Malin har varit riktigt duktiga idag och arbetet bara flyter på. Vi har skrivit nästan tio sidor och det känns riktigt bra. På måndag ska vi ha lite handledning med vår mentor, så då får vi se hur vi ligger till. Nu i eftermiddag har jag uppdaterat mig lite på tv-fronten. Missade ju Maria Wern igår, sen har jag såklart kollat Paradise Hotel och nu kollar jag på Bonde söker fru. Håller även på att laga lite mat, ikväll blir det potatis, lax och god sås. Senare ska jag köra till Hörby. Har varit riktigt förkyld nu en längre tid, men nu börjar det bli bättre:)


gu


Jay+Minnah= ?

Jag läste just det mest chockerande på länge på aftonbladet. Jay och Minnah har gått ut med att de har känslor för varanndra och att de är mer än bara vänner. Dock är problemet att Jay redan har en flickvän, men han ska tydligen ha berättat för henne om sina känslor för Minnah. Helt galet! För mig är det typ det mest otippade paret i Idols historia.

Är det bara jag som är chockad?

huy


PluggPluggPlugg...

Snart kommer Malin, hon ska köpa med sig nybakade bullar som vi ska mumsa i oss. Sen ska vi fortsätta skriva på vår B-uppsats. Det var någon som undrade vad vi skriver om, så det ska jag berätta. Vi har valt att undersöka vilka pedagogiska behov barn med Adhd/Add har i skolan. Det är ett ämne som vi både tycker är intressant och det gör ju det hela lite lättare :)

Ps. Riktigt kul att ni är så duktiga på att kommentera !

ni


Onsdag

Malin har varit hos mig hela dagen. Vi har suttit och planerat och skrivit på vår B-uppsats. Det är inte helt lätt, men nu har vi lagt upp en plan och det är bara att jobba på. Vi ska skriva imorgon också, så det går helt klart framåt. Vi vill ju bli klara så att vi kan vara lediga jul och nyår :)

Mia ringde mig för någon timme sen och frågade om jag hade lust att titta på handboll ikväll, hon hade nämligen två biljetter över. Herrarna spelar ju World Cup finalen här på Malmö Arena. Så jag och Patrik ska dit med Mia och Lukas och kolla matchen på plats ikväll. Det ska bli riktigt kul, har världens finaste vänner ♥ 

Nu är jag helt slut efter allt pluggande, så nu blir det lite chill i soffan innan jag ska åka och handla lite. Hinner även kolla damernas match innan jag ska till Mobilia och hämta upp Patrik.

Puss på er !

j9i


HANDBOLL

Ni missar väl inte handbollen på tv ikväll?

Damerna spelar sin andra match i EM - 17.45 TV4
Herrarna spelar final i World Cup - 20.30 TV4 Sport

nki


"föräldrafritt"

I slutet av december kommer en ny såpa att sändas på kanal 5. Det kommer vara Big Brother för barn, de kommer stänga in barn i åldrarna 8–11 under två veckors tid. Hur sjukt är inte det? Visserligen är det från England och det kommer antagligen aldrig att komma en svensk verision, men ändå. Hur tänker man som förälder om man sätter in sitt barn i det huset, fullt med kameror som exponerar deras barn runt om i hela världen. Sen tänker jag på hur dessa barn kommer påverkas av detta, kan ju bli men för livet.
GALET !


ko


Tisdag

Igår var en mysig dag. Vaknade upp av mig själv och startade dagen i soffan med frukost och kaffe. Hoppade in i duschen och begav mig sen till Joanna. Vi kände att vi ville ut och se lite folk så vi körde till Entré. Vi letade festoutfit, men hittade inte mycket. Innan vi körde hem stack vi inom Hemköp och köpte med oss lite godsaker hem. Kvällen innehöll en massa handboll, först damernas landslag och sen herrarna. Det blev vinst för båda och en riktigt lyckad dag med min fina vän,
vad hade jag gjort utan dig? ♥


ni


Bloglovin

Ni har väl ett konto på bloglovin? Om ni inte har det så skaffa det genast. Där kan du lägga till alla dina favoritbloggar som du brukar följa. När du loggar in, så ser du vilka bloggare som har uppdaterat och kan lätt se det senaste som hänt. Själv så följer jag 28 olika bloggar och bloglovin är det bästa redskapet för mig...

Skaffa ett konto du med ! 

bloglovin


September

Vet inte om ni sett "Så mycket bättre" som gått på lördagskvällarna den senaste tiden. Jag har iallafall sett de flesta på tv4 play och jag bara älskar programmet. Det är härliga artister som bjuder på sig själva. Den som imponerat mest på mig är Petra Marklund mer känd som September. Shit vilken tjej hon är, snygg, vacker, begåvad och dessutom verkar hon vara en riktigt härlig människa. Gillar verkligen hennes frisyr, tänk om man hade vågat sig på något sånt ;) Tänkte iallafall bjuda på det bästa klippet från säsongen där hon tolkar Petters låt "Mikrofonkåt"... Så jäkla bra så att jag får gåshud !



En liten lista...

Du heter: Pernilla Andersson
Smeknamn: "Pillan" ("skatt" av Patrik)
Beroende av: Choklad & träning
Vad fick du senast en komplimanger för? Att jag var omtänksam.
Hur imponerar man på dig? Humor och utstrålning
Brukar du skratta för dig själv? Ohja, jag är rolig
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Vad bra att febern är över! Jag kan nog inte erbjuda något jätteaktivt. Men umgås kan vi absolut göra, häng i soffan orkar jag typ med.. Och sen är det ju handboll på tv! Puss (Pagge)
Har du haft sex idag: Hallå, min mamma läser min blogg...
Hur svarar du i mobilen: Heeeej
Vem ringde du senast?: Patrik
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han var påväg hem från jobb.
Antal timmar sömn inatt: Fem kanske... :(
Sov du ensam: Nä, med Patrik ♥
Brukar du komma i tid: Ja, tycker det är väldigt jobbigt att vara sen.
Hur känner du dig nu: Trött
Vanligaste färg på dina kläder: Oj, så mycket olika, svart kanske..
Vad tycker du om fötter: Söta på barn och äckliga på vuxna.
Vad saknar du: Ingeting just nu, kanske några vänner
Vad gjorde du igårkväll: Satt på en buss med laget påväg hem från Kalmar och tittade på SATC 2-filmen.
Favorit dryck på morgonen: Kaffe!
När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid elva -halv tolv.
Är du blyg?: Nä, det skulle jag väl inte påstå att jag är. Kanske bland folk jag inte känner.
Sysslar du med någon idrott: Handboll is the shit!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja!
Har du spytt offentligt: Japp.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Helikoptern!
Är du nöjd med ditt liv: Ja, väldigt nöjd.
Är du bortskämd: Ja, det är jag nog
Vad gör du i morgon: hänger i soffan med Pagge :)
Vad är det värsta du vet?: Falska människor.
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, det har jag 
Vad är det finaste du fått?: Oj jag har fått mkt fint. Men guldhalsbandet och guldarmbandet jag fick av Patrik för något år sen tycker jag är väldigt fint.
En speciell dag du minns: Svårt, finns många speciella dagar
Du samlar på: Fina minnen ♥
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma, Patrik eller en av mina fina vänner.
När grät du senast: I tisdags.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa iväg med min vänner.
Vill du gifta dig: Ja, absolut
Vill du ha barn: Aa, utan tvekan
Är du musikalisk?: Nä, inte direkt
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Bor dina föräldrar tillsammans: Japp
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Aa, antal gånger
Biter du på naglarna: Usch ja, äckligt och jobbigt


Jag, Donkey & Diddy

Dagen har spenderats på soffan. Har sovit lite och tagit igen de timmarna osm jag missade inatt pga hostan. Pratat med min pluggkompis Malin och planerat lite inför vår B-uppsats som ska skrivas nu. Vi tar ledigt imorgon och sen sätter vi igång på onsdag, blir spännande och Malin är grym så det går säkert bra. Har precis varit nere i tvättstugan och kastat in massa tvätt, vi har verkligen samlat ihop ett helt berg. Vi har ju lyxen att ha tvättmaskin i lägenheten, men det är rätt skönt att tvätta undan lite i dem stora maskinerna där nere ibland.

Nä nu ska jag återgå till mina två bästa vänner för tillfället,
Donkey och Diddy Kong ;)

mjo


Hemmadag :)

Det var en lång bussresa till och från Kalmar igår, men vinst blev det. En riktig krigarmatch från vår sida, riktigt bra jobbat tjejer. Jag var hemma i Malmö igen vid halv tolv på kvällen och kröp ner hos Patrik i sängen. Vaknade vid tre inatt med världens hostattack, som inte ville ge med sig. Lyckades till sist somna om och vaknade sen med feber och halsont. Så idag blir det bara en lugn hemmadag, skönt :)




Bussresa

Sitter på bussen på väg mot Kalmar, det är bortamatch. Vi sitter här med kuddar, filtar och tittar på sex and the city filmerna :) Håll tummarna för oss klockan fem!


Bildbomb

Mina fina flickor var här igår. Vi åt bakad potatis med kycklingröra och massa goda grönsaker. Det blev mys i soffan, idol, snacks, snack och lek med Mias fina pojkar Liam och Noah som nu är åtta månader gamla. Tog massa foton igår, så roligt det är att fota barn :)

ni

 lmlo

vy

gy

fr

vcr

hu

ui

joi

niu

buy


FREDAG !

Fick sluta redan klockan tolv från min sista dag på praktiken. Har trivts så himla bra med alla barn och personal. Jag fick en stor kartong Merci, så jag tror de lärt känna mig redan ;) Patrik var ledig idag så vi stack ut till Media Markt och köpte ett Wii. Har velat ha ett länge nu och det har vi roat oss med hela eftermiddagen, tack älskling <3

Nu ska jag städa undan lite här hemma. Patrik ska iväg med jobbet och käka ikväll så jag ska ha fredagsmys med mina fina vänner istället. Marie, Martina, Joanna, Mia och hennes små pojkar kommer hit. Det blir god mat, idol och massa annat kul som vanligt.

Hoppas ni med får en trevlig kväll!


Kronisk trötthet?

Nu har jag kommit fram till det... Jag lider av Myalgisk Encefalomyelit (ME). För er som inte hört talas om sjukdomen innan så betyder det kronisk trötthet. Iallafall känns det så, jag är konstanst trött, jag kan sova hur mycket som hellst och ändå är jag trött. Antagligen är det mörkret och vädret som påverkar mig såhär mycket och inte någon sjukdom, men tråkigt är det. Läste idag på aftonbladet om att man om några år kan vaccinera sig mot Myalgisk Encefalomyelit som ska vara någon form av virus. Om det är ett virus jag lider av så ska jag stå först i vaccinationskön ;)

ni


Hej mamma !

Mamma ringde nyss och frågade varför jag slutat blogga och krävde ett inlägg ikväll. Vad gör man inte för att underhålla sin mamma? ;) Jag har ju inget riktigt bra svar på varför jag skrev det där inlägget, har bara varit sjukt mycket nu under de senaste två veckorna. Praktik, långa dagar, handboll, sjukdom, massa stress och lite annat... Men nu blev det ett inlägg iallafall, vem vet det kanske kommer ett nytt imorgon också?

ni


RSS 2.0