Tjejkväll...

Kvällen igår blev hur mysig som hellst.
Några av mina favorittjejer var här Marie, Martina, Mia och Joanna.
Vi käkade tacos, snackade skit, drack vin, skrattade, grät, spelade spel,
kände på Mias sparkande mage och bara hade en bra fredagskväll. 
Halv tre somnade jag med ett leende på läpparna:

T a c k   t j e j e r :)

ni 


F R E D A G !

Fredag förmiddag och jag och Malin har redan hunnit med att plugga ett par timmar. Allt börjar falla på plats och nu är det bara att trycka in det sista under helgen. Om en stund tänkte jag åka ner till mobilia för att lämna tillbaka en film och hälsa på Patrik i deras nya butik.

Får ju inte glömma att säga grattis till min kära lillasyster som fyller 19 år idag. Shit vad åren går fort. Jag har beställt hennes present på internet så jag hoppas verkligen på att den ska komma idag, hehe.

Igårkväll kom Patrik hem med en ny dator som han köpt. För att jag inte skulle bli allt för svartsjuk så fick jag en jättefin klocka som han beställt på internet. Jag är helt kär i klockan som är i guld och lite retro, min nya favvis helt enkelt, tack älskling :)

Ikväll blir det fredagsmys med tjejerna.
Vi ska käka tacos, dricka vin och spela spel.
Kommer bli en riktigt bra kväll känner jag på mig !


mnioer


Så sjukt fin, lyssna och njut !


Onsdag.

Vilken tråkig men välbehövlig dag jag haft idag. Jag har pluggat massa inför min kommande tenta, den är muntlig men jag vet inte om jag ser det som positivt eller negativt faktiskt. Sen stod jag inte ut med röran som vi har här hemma, så jag tog tag i det. Vårt stora problem är kläder, de finns överallt! Men nu är allt undanplockat, renbäddat, damsugat och städat. När jag öppnade kylen så ekade den tomt, det var bara att köra ner till ica och fylla på förrådet. Nu finns där massa gott att tillaga !

Angående min vinterdipp så har jag nu hittat ett botemedel.
Så fort jag känner mig lite nere så tittar jag på detta klippet,
det får mig att skratta hejdlöst i flera minuter ;)

P U S S


Årets dipp...

Varje år händer samma sak vid den här tiden. I slutet av februari, mars så är allting lite jobbigare för mig. Jag får liksom en dipp, all motivation och glädje försvinner och sugs ur min kropp. Det är nog bristen på ljus, sol och värme, det känns så långt borta just nu. Jag behöver vår och sommar nu, få möta de varma solstrålarna. Kunna gå utanför dörren utan en tjock vinterjacka, mössa och vantar. Att bara kunna hoppa i sina tygskor och lägga sig på gräset. Jag vill slippa se detta grå/vita landskapet överallt. Jag är född i fel land.... Åhhhh !


Dagen har iallafall gått undan idag och jag har hunnit med en hel del: musiklektion, plugg, fixa några ärenden, köra till Hörby, mys och mat med familjen, firat mamma, kört tillbaka till Malmö, tränat, duschat och nu bara myser jag i soffan med te och tända ljus.

P U S S

buy


Just nu....

... så lider jag av motivationsbrist på flera olika plan.


I made it !

Igårkväll ringde min handledare från praktiken och undrade om jag ville vikariera för henne idag (fredag). Först blev jag lite lätt skrämd av tanken, men sen tänkte jag att det kunde vara en rolig utmaning att ha en förstaklass själv, en hel dag. Sagt och gjort så stod jag där i klassrummet klockan åtta imorse och välkomnade barnen in. Helt plötsligt var klockan ett och barnen gick hem. Dagen har flutit på och timmarna har gått fort. Jag klarade det, riktigt bra dessutom så jag är sjukt nöjd. Kanske låter enkelt men det är inte helt problemfritt med 19 stycken trotsiga 7 åringar med massor av energi...

Nu är jag helt slut, så det blir nog en liten powernap i soffan. Patrik ska jobba sent och jag orkar inte planera något för kvällen. Så det blir nog en riktigt lugn fredagskväll om inget annat dyker upp. Mamma ville att jag skulle komma till Hörby, men jag orkar inte köra och ännu mindre ta bussen. Vi får helt enkelt se vad som händer :)

P U S S & K R A M

jiu


Nya glassar !

Kan nu meddela att jag provsmakat alla GBs glassnyheter för 2010. Var på möte nere i stan, uppe på en resturang på Handelsbanken så hade jag, min chef Jennie och min nya arbetskollega Mikael ett möte. Jag jobbar som kanske inte alla vet på Resturangen på Skånes Djurpark och det var dags för oss att bestämma vilket sortiment vi ska ha i sommar. Det är STORA förändringar på gång, framförallt på matsidan där vi ska jobba bort gatukökskänslan och köra mer på "riktig" mat, vilket ska bli både kul och spännande !

Vi var ju som sagt tvungna att provsmaka årets nya glassar, en del riktigt goda en del mindre lyckade varianter. GB-gubben "Clovve", GB:s starkaste symbol har ju fått en flickvän, "Clovina". Eftersom kronprinsessan ska gifta sig snart så hänger GB på. Nu ska "Clovve" och "Clovina" gifta sig och detta är sommarens GB-tema ;)

jiu

  • Årets favorit är den nya Ben&Jerry glassen, en pinnglass med mycket choklad som är helt galet god., MUMS !
  • Magnum ska släppa tre nya, en guldig variant som jag inte gillade alls, en med massor av hasselnöt som var helt okej och en med tranbär, som var riktigt god. Tyvärr blir det ingen ny magnum till djurparken då de blev nerröstade.
  • En ny gitarrglass för barn med choklad och vaniljglass. High school musical kommer pryda pappret så den kommer säkert att bli poppis bland barnen.
  • Smileyglassen, är en pinnglass som smakar tuggumi och i pinnen eller rättare sagt röret så finns där små karameller som smäller när man stoppar in dem i munnen. Denna var vidrig, men vi tog med den för kidsens skull, hehe.
  • Solero pineapple, denna trodde jag starkt på men var en stor besvikelse. Var bara en klen isglass, helt okej men inget mer, den blev nerröstad den med.
  • Sommarens stora hit kommer nog bli den gigantiska GB-struten. Den är full med gräddig glass, pecannötter och chokladsås. Denna kommer finnas på djurparken i sommar, be there !

Nu ska jag byta om och sen får jag ner och springa
bort alla glassar jag stoppat i mig idag ;)
Ha en mysig kväll.
K r a m !

 


En lista..

uid

Nämn något som gjorde dig glad igår:
En ledig dag

Vad gjorde du kl 08 imorse: Insåg att Patrik var borta

Vad gjorde du för 15 min sedan: Åt frukost

Vad har du druckit idag: Vatten, kaffe

Vad var det senaste du åt: En ostmacka

Vad var det senaste du köpte: En kaffe i skolan.

Vad är det för väder hos dig nu: Grått och kallt som vanligt.

Vad gör dig glad just nu: Vänner och familj

Vad ska du göra härnäst: Åka på ett möte.

Höger eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Glad 

Favoritgodis: Choklad, salt smågodis

Kläder just nu: Strumpbyxor & svart tunika

Sommarplaner: Jobb och en mysig resa

Hur många kuddar sover du med: Tre fluffiga

Spelar du något instrument: Luftgitarr?

Morgon eller nattmänniska: Jag är nog inget av det :P

Drömmer du mardrömmar: Ibland

Sover du tungt? Yes box!

Vad är viktigast för dig: Livsnjutning

Är du kittlig:  Ja

Snarkar du: Nej det sköter Patrik så bra.

Stjärntecken: Vattuman

Längtar du mest efter just nu: Mysiga sommarkvällar


En ledig dag...

En helt ledig dag och jag har inte gjort allt för mycket. Har njutit av att inte ha några måsten. Sovit ut, kollat på massa tv-serier, pluggat lite och sen vilat igen. Sen fick jag nog och hoppade i mina joggingskor och tog en lång löparrunda. Att ut och springa själv, helt i sin egen takt, utan krav, med hög musik i öronen och bara rensa huvudet på skit. Den känslan är sjukt härligt! Jag tror faktiskt att det blir en runda imorgon förmiddag också, har bestämt mig för en del ändringar i min livsstil.

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig.
Sen ska jag krypa upp i soffan med en stor kopp te´och
vänta på att Patrik ska komma hem på lite onsdagsmys.
Imorgon väntar ett spännande möte i Höör :)

PUSS&KRAM

nji      h8


Musik och trummor

Sovmorgon är verkligen underskattat, gud så underbart det är att inte behöva ställa klockan. Vi hade bara en lektion idag, nämligen musik mellan 13-15. Det var faktiskt riktigt roligt och hon som undervisade var väldigt duktig. Vi fick spela på Afrikanska trummor och andra spännande instrument, göra övningar och sjunga barnsånger. Vissa sånger var verkligen nostalgi, sånt man själv sjöng när man var liten. Musik är härligt och utan den hade världen varit en tyst och tråkig värld.

Nu ska jag laga mat, Patrik har önskat
spaghetti och köttfärsås så jag får väl snällt laga det.
Ikväll är det handbollsträning och mys i soffan :)

Puss och Kram

nio


Great night.

Alla hjärtans dag är förbi för denna gången och jag kan inte säga att jag är något big fan. Visst är det en mysig tanke att man ska ge extra mycket kärlek och uppskattning till någon du tycker om. Men att man ska göra det just den dagen, att alla affärer och medier förstorar upp det så mycket förstår jag inte. Jag tycker man kan visa den uppskattningen vilken dag som hellst eller varför inte varje dag? Vardagsromantik är det finaste som finns, en liten lapp på bordet, ett kärleksfullt sms eller en mysig kväll tillsammans. Att köpa en liten present den 14 Februari är väl gulligt men jag skulle nog uppskatta den mer idag den 15 Februari, ingen press, inget påtvingat utan bara från hjärtat...


I lördeskväll var mina favorittjejer här på besök för att fira min 21 årsdag. Vi blev ca 12 stycken som åt ost, kex och drack massor med vin. Hade en riktigt trevlig kväll som slutade på Etage´s dansgolv. Jag och Emelie var hemma igen halv 5 på morgonen efter ett besök på Max. Tack för en härlig kväll tjejer, ni är dem bästa! Bjuder på lite bilder från kvällen här nere.. 


Igår var jag lagom seg, kollade lite på fotboll och på kvällen var vi hos Patriks föräldrar och käkade.
En mysig söndag helt enkelt :)

ni

vtr

hiu

ji

hui

ni

yu

mko


Tonight gonna be a good night !

Min fredagskväll blev oerhört lugn, då det har varit en tuff vecka med massa tidiga mornar. Jag och Patrik åt en god middag, sen satte vi oss i soffan och myste med ett glas vin. Halv tolv väkte Patrik mig i soffan och frågade om vi skulle gå in och lägga oss, hade alltså däckat framför tvn. Så kan det gå men idag är jag helt utvilad.  Nu ska jag städa lite här hemma och förbereda inför ikväll. Då kommer nämligen mina favorittjejer hit. Vi blir ca 10 tjejer som ska dricka vin, sen ska vi ner till stan och dansa. Ska bli riktigt kul :)

Har ju glömt att berätta att Bamse är på besök. Efter varje match så delas bamse ut till någon i laget. Han har varit med i några år och har vandrat runt till många. Just nu befinner han sig hemma hos mig och han trivs som fisken i vattnet!

Ha det fint ♥

mo


Pyssliga Pernilla ;)

ni

Är nästan precis hemkommen från dagens praktik. Har varit full rulle hela dagen, har hållt i alla hjärtans dag pyssel och det gick jättebra. De fick göra små hjärtmöss och skriva söta hälsningar till någon dem tyckte om. Jag och barnen pratade lite om kärlek och om hur det känns, dem är så söta. Efteråt så hade jag utvärdering tillsammans med min handledare och hon hade bara massa positivt att säga och att jag känns trygg och pedagogisk tillsammans med barnen, vilket är skönt att få höra. I början är det lite läskigt att stå där framme sjäv framför barnen men samtidigt är det väldigt kul och givande.

Nu har jag fått i mig lite mat och ligger utslagen i soffan. Imorgon är det sista dagen på denna praktikperiod och då är det jag och Tina (En annan lärarkandidat) som ska stå för planering och genomförande av hela dagen för 40 stycken små förstaklassare. Vi ska ha ett OS-tema har vi bestämt, med tipsrundor, fakta, gympa, bild och film. Det blir nog en riktigt kul och spännande dag imorgon!



PS. Kärlek är en fanklubb med bara två medlemar

 


Morgonstund har guld i mun...

När klockan ringer tidigt på morgonen, är det så sjukt jobbigt att gå upp. Men när man väl har gjort det och tagit sig en varm dusch så är det lugnt. Då brukar jag klä mig och sen sätta mig i soffan med en STOR kopp kaffe och titta på "Vakna med the voice" som går på kanal 5. Josefin, Paul och Jakob förgyller mina mornar och jag måste verkligen slita mig därifrån för att inte komma försent...

Nu ska jag in och pussa på min pojkvän innan det är dags att köra till praktiken.
Ikväll blir det myskväll !
I like ;)

j90


My B-day !

Idag för 21 år sedan kom lilla jag till världen. Tänk vad åren går fort, men jag måste ändå säga att varje ålder har sin charm. När man var liten runt 5 år, så fick man så mycket uppmärksamhet, fick leka och ha kul. När man fyllde 10 var allt så spännande med skolan, killarna och kompisarna. När man var 15 så skulle man försöka slita sig loss från sina föräldrar, göra revolt och springa på disco. Nu är jag 20+, är sambo, pluggar på högskolan och njuter av alla mina underbara vänner


Sötast idag var en sjuårig pojke på praktiken. Förra vecka frågade han mig vad jag tyckte om och vi pratade en del om det. Jag berättade att jag är riktigt svag för glass. Idag kommer han med en jättefin teckning som han lagt ner mycket tid på. Där har han ritat av mig, han själv och en glassbil och skrivit massa fint, så söööt och han hade ju verkligen en tanke bakom :)

Att bli ihågkommen är en härlig känsla. Har fått många grattishälsningar idag.
Tack mina vänner!


njio


Kalas :)

Igår var det dags för hemmamatch mot Ronneby. Det har gått lite trögt med spelet på sista tiden men igår släppte mycket. Jag fick många fina utspel på kanten och jag hade flyt och allt bara funkade för mig. Den känslan är sjukt härlig, sju bollar fick jag in i mål, great :)

Efter matchen var det snabba ryck som gällde. Hem och börja laga mat, duka och fixa. Vi skulle nämligen ha lite kalas för släkten på kvällen. Vi bjöd på Enchiladas med tillbehör till mat och en god chokladkaka till efterrätt, blev hur bra som hellst. Fick massa fina presenter: smyckeskrin, halsband, parfym, tårtbestick, servis, kakformar, blommor, presentkort och pengar. Tusen tack !

Idag när jag vaknade mådde jag mindre bra. Ont i huvudet och halsen, stop i näsan och känner mig allmänt krasslig. Skulle egentligen träffat Malin idag men tror jag får knapra alvedon och vila idag istället. Det är en tuff vecka som väntar med tidiga mornar och massa egna lektioner som jag ska hålla i.

Nu ska jag starta en maskin tvätt och sen krypa
ner i soffan med en bra film.
Ha det fint
KRAM

mo  nbiu 
jnjui cxrt


Då var det dags igen...

Har inte kännt för att blogga nu på ett bra tag, men nu är det dags att skriva av sig lite igen. Tiden bara rinner iväg tycker jag och det har redan hunnit bli februari. Jag har klarat av den första terminen på högskolan och fått högsta betyg på båda tentorna. Mycket slit har det varit, men det har ju gett resultat och jag är nöjd :)

Just nu är vi ute på två veckors praktik. Jag är i en liten etta på Södervångskolan i Vellinge. Trivs jättebra och barnen är riktigt härliga. Har fått mycket mer ansvar nu och håller i stort sett i något varje dag. Nästa vecka ska jag vara ansvarig för en hel temadag tillsammans med barnen, ska bli jättekul. Jag känner verkligen att jag är helt rätt på det. Visst kan det vara jobbigt ibland, men barnen ger en så mycket energi tillbaka.

Nu är det äntligen helg efter att ha varit uppe klockan sex varje morgon. Jag har precis städat hela lägenheten, här är jättefint och luktar gott gör det. Ikväll kommer Cornelia hit på lite fredagsmys. Vi ska bara ta det lugnt, laga mat och prata av oss, var längesen sist.

Skriver mer imorgon, jag lovar ;)


ui


RSS 2.0