Tränare som tar sitt ansvar..

Helt jävla sjukt. En tysk handbollsmatch där tränaren går ut på plan i
slutsekunderna för att stoppa en kontring.
GALET !



Fredagsmys

Har suttit och skrivit på min hemtenta hela dagen och jag börjar se ett slut på det. Har svarat på alla frågor nu, ska bara vidareutveckla lite på vissa punkter. Ska in till skolan på måndag för att visa mitt utkast och få lite feedback. Hade inte fixat detta utan min pluggkompis Malin. Vi bor nära varanndra och har träffats en del och hjälpts åt. Riktigt skönt att ha någon att diskutera och reflektera sin frågor med.

Har även hunnit med att städa hela lägenheten och få i mig lite mat. Nu sitter jag i soffan, tittar på tv och väntar på att Martina och Joanna ska titta förbi. Kvällen bjuder på Idol, mys och kanske lite spelande. En mysig kväll med två fina vänner. Imogon har jag inte så mycket bestämt så vi får se vad som händer :)

eg


Kärlek :)

Kärlek är vänskap som har fattat eld.
Det är en tyst förståelse mellan två människor,
ömsesidiga förtroenden, att dela och förlåta.
Den är lojalitet i medgång och i motgång.
Den nöjer sig med det som inte är perfekt och
tillåter att det finns mänsklig svaghet.
Är så glad att jag har Patrik.
Utan dig är jag inte hel. Jag älskar dig <3


nbui


Parodi på Ensam mamma söker...

Jag kan erkänna att jag är sjukligt beroende av "Ensam mamma söker". Tycker det är ett jättemysigt program och jag följer detta frenatiskt varje söndagkväll. Hittade detta roliga klipp från förra säsongen som ni måste se.
Enjoy :)



Inspiration

Imorse klockan nio idag var jag på plats. På IMC i Malmö, för er som inte vet vad det är, så står det för Idrotts Medicinskt Center. Fick träffa en mycket duktig sjukgymnast som gjorde en helundersökning av mitt knä. Han fick fram massa nya saker och berättade vad som låg bakom smärtan, äntligen någon som kan säga vad det är. En riktigt duktig kille som jag har stor tillit till, känns riktigt skönt.

När jag kom hem igen var jag riktigt trött och slängde mig på soffan. Vaknade upp klockan tolv och bestämde mig för att ta tag i mitt pluggande. Sagt och gjort så satte jag mig ner med böckerna och min hemtenta i nästan fyra timmar. Har iallafall kommit ett steg längre och det känns skönt.

Har precis lagat mat och dagen till ära blev det pasta och köttfärsås med permesanost på. Det blev precis så gott som det låter, hehe. Snart dags att byta om sen är det dags för träning. Då får jag helt enkelt se om sjukgymnasten gjort något underverk, jag hoppas på det!

En annan kille som inspirerar mig just nu är Andreas Carlsson. Jag kan inte sluta faschineras av hans liv, måste verkligen köpa hans nya bok "Live to win". Har hört massor med intervjuer med honom den senaste veckan och jag bara älskar honom som person, can´t help it ;)

nhu

 

Söndag.

Det är söndagkväll och helgen har som vanligt flygit iväg. Men jag tycker ändå att jag har hunnit med en hel del denna helgen, har hunnit träffa många härliga människor. Eftersom jag var ledig i fredags blev helgen lite längre, jag åkte ner till värnhem för att hälsa på Emma som precis har flyttat till Malmö. Vi satt och snackade och åt lite innan vi stack ner till Entre´en runda, hon är en barndomsvän som alltid finns där, riktigt skönt. På kvällen kom Marie, Martina och Petter hem till mig och Patrik för lite fredagsmys. Vi tittade på Idol och hade det allmänt trevligt medans Patrik och petter hade ölprovning :)

I lördes var det match och det var dags för Farmen. Vi spelade jättedåligt och förtjänade verkligen inte att vinna då vi tappade allt i andra halvlek. Men det var den första förlusten så vi får se till att det blir den sista. Efter matchen åkte jag hem och tog en power nap innan vår lägenhet invaderades med härliga människor. Först kom Patriks kompisar och sen kom det 10 tjejer från mitt lag. Det blev en riktigt trevlig kväll med mycket skratt och mycket alkhol, haha.

Jag och Patrik har haft en riktig bakisdag. Det blev en mysig frukost i sängen innan vi flyttade in i soffan. Vid fyratiden klädde vi på oss och åkte och handlade. Nu har vi kränkt i oss massa tacos och är väldigt mätta och belåtna. Nu sitter jag här i soffan och är bara nöjd över helgen och över alla fina vänner som förgyller tillvaron !

Snart dags för Ny vecka och Nya möjligeter.

dsfb


Långhelg :)

Dagen började med en sovmorgon tillsammans med Patrik, det är vi inte bortskämda med så otroligt mysigt. Till sist tog vi oss i kragen och gick upp, åt frukost och satte igång och städade. Det går fort när man hjälps åt och nu är här fint och fräscht igen. Patrik skjutsade mig till skolan vid ett då vi skulle ha en tre timmars lektion med vår klass. Efter en och en halv timme tyckte vår lärare att vi var så trötta och fnittriga att vi fick gå hem. Riktigt skönt och nu har jag långhelg då jag är ledig imorgon, gottis. Helgen är planerad med massa vänner och festligheter, tror detta kommer bli en riktig höjdarhelg.

Nu har jag precis gjort våfflor med bär på, dem blev riktigt goda såhär till mellanmål. Nä nu är det dags att slappa i soffan och förhoppningsvis sova en stund. Ikväll är det träning som gäller, får se hur knäet känns. Har förresten beställt tid till ett speciellt Idrotts Medicinskt Center här i Malmö som tydligen ska vara proffs på allt som har med idrottsskador att göra, så hoppas på att det hjälper.

Puss & Kram

mko


Onödigt vetande om mig.

1. Är du morgon eller kvällsmänniska? Oj det är helt beroende på humör och årstid ;)
2. Tycker du om någon just nu? Tycker om många och älskar min underbara sambo. 
3. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol på bilradion.
4. Kan du alla orden i nationalsången? Haha, nej det kan jag nog faktiskt inte.
5. Vad har du i din väska? Hm, plånbok, tuggummi, läppglans, massa kvitton, bilnyckel.... och lite sånt tjafs!
6. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Det beror helt på situtationen. Men oftast är det nog Patrik jag ringer när jag är upprörd över något.
7. Vilken tid gick du upp idag? Alarmet ringde 07.150 då var det dags att åka till jobb.
8. När flög du senast och varför? För snart tre veckor sedan, hälsade på underbara Emma :)
9. Gröna eller röda äpplen? Helst hårda röda! Dom är helt klart godast.
10. Vad gör du om 5 år? Jag jobbar som lärare på en trevlig skolan.
11. Laddar du ner musik och filmer från internet? Musik, ja.
12. Vem är den senaste du åt ute med, och vad åt ni? Med min famlij, då vi var på en shoppingdag på Nova i helgen.
13. Vem ringde dig senast? Patrik
14. Vilken är din favrit serie? Geys Anatomy och Ensam mamma söker. 
15. När drack du senast alkohol?
I fredags. 
16. Är du bra på att laga mat? Ja, det tycker jag faktiskt!
17. Vad var det senaste du sa? "Vi ses sen, Hejdå"
18. Saknar du någon nu? Ja en hel del faktiskt.
19. När åt du senast en hemodlad tomat? Hahaha, va? Det var nog längesen...
20. Nämn en bok du sagt du läst, men aldrig tagit dig igenom? Haha, ja det var väl typ alla som man fick i uppgift att läsa i skolan.
21. Har du strumpor på dig nu? Japp.
22. Var vill du bo när du blir "stor"? Vet inte. Just nu trivs jag i sköna Malmö.
23. Vad vill du bli när du blir "stor"? Lärare
24. Vilken årstid tycker du bäst om? Jag anser ju att varje årstid har sin charm. Just nu njuter jag av höstens alla färger.
25. Person du beundrar? Morfar.
26. Har du fått felparkeringsböter? Japp, en grov sådan ;)
27. Vad lyssnar du på just nu? Tvn faktiskt.
28. Vad är du tacksam för? Att jag är så lyckligt lottad med världens bästa vänner, familj och pojkvän.
29. Vad gjorde du igårkväll? Jag tränade och sen hejjade jag på B-laget.
30. Tre saker du absolut inte kan göra? Jag kan absolut inte gå på händer, stå upp och pinka eller sjunga den irakiska nationalsången.
31. Hur vig är du? Beror väl lite på situationen. Hahaha. 
32. Flirtar du mycket? Hm.. jag tror att jag är en ganska flirtig person. Men har ju ganska stabilt förhållande just nu och trivs med det :)
33. Har du någon piercing? Ja i öronen och i naveln.
34. Har du någon tatuering? Nej.
35. När grät du senast? I tisdags då frustration kom ut tårar.
36. Är du en beroendemänniska? Ja, jag är beroende av sällskap. Hatar ensamheten.
37. Hur mycket shoppar du för varje månad? Det beror helt på..
38. Är lönen på ett jobb viktig? Ja, självklart är den viktig, men inte viktigast.
39. Ska du jobba imorgon? Nej imorgon är det skola som gäller.
40. Hur är du mot folk? Jag är snäll & trevlig mot dom jag vill, och inte snäll & inte trevlig mot dom jag inte vill ;)
41. Brukar du skratta för dig själv? Ofta! Haha, speciellt när jag kollar tv i min ensamhet kan jag komma på mig själv med att sitta och asgarva.
42. Favoritdryck på morgonen? Juice eller te.
43. Rakar du benen? Japp.
44. Senaste brevet du fick? Bara massa tråkiga räkningar. 
45. Vilken åldersgräns tycker du att det ska vara på Systembolaget? Egentligen 18, för jag kan inte förstå varför det är okej att supa ner sig på krogen då, men inte kunna handla själv. En sån sak som känns så jäkla typisk Sverige! 
46. Vad jobbar du med? Jag pluggar..
47. Vem såg dig naken senast? Patrik.
48. Vad gjorde du igårkväll? Jag slappade med Helena & Lolla.
49. Vad är den kommande helgens planer? På fredag blir det spel och mys med vännerna, på lördagen är det match sen är det förfest och fest med laget, ska bli riktigt kul.
50. Vad är dagens planer? Kvällens planer är mys, mys och mys. 

Måndag..

Idag är det en typisk måndag, man känner sig sådär sliten och allt känns lite jobbigt. Har ändå haft en väldigt lugn helg men det hör väl till att man är lite deppig när det är måndag. Det var dags för mentorsmöte idag och det gick hur bra som hellst. Tycker dock det är väldigt drygt när man bara har eftermiddagslektioner, känns som dagen bara försvinner.

Nu har jag precis gjort min extremt goda kycklingwok och den ligger gott i magen. Snart är det dags för veckans första träning och jag ska ner och se hur knäet känns idag. Det svullnade upp efter matchen i fredags men känns bättre idag. Sjukt drygt med skador, kan man inte bara få spela och ha kul?

Nu ska jag kila. Tjingeling !


Man vinner ingenting på att vara snäll i handboll...

Idag vad dags för vår tredje match för säsgongen och det var Lågan borta. Ett lag och en klubb jag själv spelat i nästan 13 år. Såklart att det är tufft att möta ett lag man själv spelat i, att möta spelare man känner och titta upp på läktaren och känna de allra flesta som sitter där.

Det blev en tuff match som jag tyckte vi styrde från början till slut. Vi hade en svacka i slutet av första halvlek men vi gick in i andra halvlek och visade att vi verkligen ville vinna den här matchen. När domarna blåser av matchen visar tavlan 24-18 till oss, alltså sex sköna bollar.

En sak som man som spelare måste ta är att på plan är man inte vänner, inte med någon i motståndarlaget, inte ens om man kännt varanndra i flera år. Man vinner ingenting i handboll på att vara snäll, så länge man håller sig inom ramarna är det bara att trycka på och kriga till sista minuten. Det är en sport där den hårdaste vinner. När man sen går av planen är man en annan person igen, då är allt glömt och matchen är slut. Kan man inte ta det så ska man inte spela handboll...

Idag ville vi verkligen vinna, en fredagkväll borta mot lågan. Sjukt skön seger som vi kommer suga på ett tag och glädjen vi har genom hela matchen är helt enorm, riktigt kul att spela i ett sånt lag. Tyvärr trampade jag snett i sista upphoppet och vred till knät igen, sjukt jävla drygt och just nu har jag sjukt jävla ont. Men just ikväll bryr jag mig inte, handboll är grymt kul och hitills är vi ju faktiskt obesegrade :D

Saker du inte vill hitta på toaletten...

1. Silverfiskar - är små, snabba, ljusskygga insekter. Dom har trådliknande känselspröt  grå/silvrig färg och  fötter på två, tre eller fyra av benen. En silverfisk blir mellan två och åtta år gammal. Eftersom den alltid växer så kan den ömsa skinn upp till fyra gånger per år. När temperaturen är mellan 25 och 30 grader Celsius kan honan lägga upp till 100 ägg.
Silverfisken äter saker som innehåller stärkelse; klister, bokbindningar, socker, hår, mjäll, papper och stärkta tyger. Men även bomull, silke eller döda insekter duger som föda. Silverfisken kan svälta i flera månader utan att ta skada. Inte konstigt att silverfisken har existerat i 300 miljoner år.

2. Nånon annans bajskorv - Bajs, skit avföring.. spelar ingen roll vilket namn du använder. Det är äckligt! Människans bajs innehåller till stor del av bakterier. Det är på grund av dom och deras restprodukter som bajset får sin doft. Avföringen färgas brun av bilirubin, ett färgämne i gallan. Annars är avföring grå. Och om man äter tonvis med rödbetor så är den rosa/röd.

3. En råtta i toalettstolen - Råttor kan pressa sig igenom springor som inte är större än 10-12 millimeter. Dom kan hålla sig under vatten i 30 sekunder, klättra uppåt i rör som är upp till en decimeter i diameter hoppa en meter rakt upp och falla 15 meter rakt ner. Det kan till och med ta sig förbi vattenlåset och komma upp genom toaletten, även om det är väldigt ovanligt.

4. En tom toarulle - Finns det något värre än att toarullen är slut? Du har kämpat dig igenom dagens "arbetspass" och nu sitter du komiskt nog i skiten. Detta är tyvärr något som kan inträffa i vårt hushåll då min sambo Patrik är något tankspridd ;)


5. Blondinbella - Mer utseendefixerad människa får man leta efter..

rgsn


Vuxen?

 Jag säger bara, härmed säger jag upp mig som ”vuxen”. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring. Jag vill gå på McDonald’s & tro att det är en femstjärnig restaurang. Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem. Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd & kolla på när grenarna rör sig i vinden, ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag. Jag vill ha regnställ & gummistövlar & få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor & varm choklad. Ibland kan jag drömma mig tillbaka till den tiden... då var livet allt bra enkelt :)

wr


Humor på hög nivå !

Om ni har möjlighet så gå och se Svensson Svensson uppsättningen på Nöjesteatern i Malmö. Den var riktigt bra och rolig. Har alltid varit förtjust i filmerna, medans min syster är lite mer besatt av allt som har med Svensson Svensson att göra. Denna gång handlade det som Gustav och Lena som ska på kärlekssemester utan massa prat om jobb och fotboll. Det lyckas väl sådär om man säger så och allt snurrar ihop sig som det bara kan göra för dem två. Jag och Patrik satt flera gånger och tittade på varanndra och bara skrattade för i flera scener känner vi igen oss fruktansvärt mycket, då Patrik också är ett stort fotbollsfan :)

När jag satt där kunde jag inte låta bli att störa mig på människor som gjorde massa konstiga ljud under föreställningen. Jag vet att vissa inte kunde rå för det med iallafall, oerhört irriterande, eller är det bara jag?

Nu har vi krypit upp i soffan med massa tända ljus och Patrik har övertygat mig om att denna, just denna fotbollsmatchen bara måste man se. Det konstiga med fotboll är att det aldrig tar slut, jag förstår inte det, de finns alltid en ny match som är nästan lika viktig om inte viktigare. Jag får helt enkelt stå ut, för snart är det veckans höjdpunkt då Ensam mamma söker börjar och då ryker allt som har med fotboll att göra. Så enkelt är det !

dsfg


Äntligen helg

Match igår mot Pandora och vi vann, med tolv bollar. Riktigt kul var det att spela och skönt med vinst. Efter matchen åkte jag, mamma, morfar och Johanna och åt gott och sen åkte vi hem till mig för att fika. På kvällen åkte jag och Johanna in till Entré för att kolla på bio. Det blev "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson, den var lite läskig men bra. Johanna sov här och nu ska vi snart bege oss till Morfar som fyller år idag.

På nöjesteatern i Malmö går just nu Svensson Svensson och vi är ett helt gäng som ska in och se den i eftermiddag. Jag har hört att den ska vara riktigt bra så jag är förväntasfull :)

Smell you later !

aef


Fredagsmys

Idag har jag varit en liten etta hela dagen. Barnen är så otroligt söta och härliga. Läraren i klassen har nu blivit min handledare och det känns jättebra. Vi satt länge och pratade om allt, hon är väldigt duktig och lätt att prata med. Fick sluta redan klockan två vilket alltid är skönt på fredagar.

Har bestämt oss för att jag och Patrik ska ha fredagsmys ikväll. Jag ska laga min absoluta favoritmat, laxfjärilar med kokt potatis, romsås och sallad. Har köpt massa godis som vi ska snaska i oss framför idol och tända ljus. Har knappt sett Patrik på hela veckan då våra scheman krockar pga träningar, jobb, utbildningar och min praktik. Så ikväll blir en lugn kväll med bara varanndra, grymt skönt <3

Någon som verkligen inte förstod mitt förra inlägg var Patrik. Han satt och läste texten om och om igen utan att förstå. Jag tycker poängen med denna text är solklar, tycker inte ni det?

Imorgon är det ju seriepremiär för min del och det ska bli grymt kul att spela. Mitt knä höll inte för spel förra veckan men nu känns det bättre och får nu vara med. Vi ska möta Pandora och jag vet inte mycket om dem alls. Har även fått reda på att mina 94-tjejer ska möta Dalhem innan vår match. Tyvärr ska vi ha samling just då men jag hoppas att jag hinner se andra halvleken, saknar dem otroligt mycke. Jag har jättesvårt att släppa dessa underbara tjejer, känns fortfarande som dem är mina tjejer, haha.

En bild från kvällen då jag och Patrik fann varanndra.
Snart två år sedan <3

cs av b


?

Jag vet att du tror att du förstår vad du
tyckte att jag sa men jag är inte säker på
att du fattade att vad du inte hörde var vad
jag menade.

safg


Höstmys

Precis hemkommen från dagens VFT och jag fick sluta ganska tidigt, vilket var grymt skönt. Det är jag och ett par andra lärarstudenter som hamnat på samma skola och vi har verkligen funnit varanndra. Vi är verkligen inte nöjda med hur skolan har tagit emot oss. Känns som att lärarna ser oss som en börda och man känner sig mest i vägen. Men idag för första gången fick jag ett leende och en urgullig tjej som kom och frågade om jag inte ville vara hos henne. Kändes riktigt skönt att bli bekräftad och slippa vara en trasa som slängs hit och dit. Så imorgon ska jag vara i en liten etta och det ska faktiskt bli jättekul.

Igårkväll var Patrik iväg så då kom Marie och Martina hit. Vi satt och pratade i soffan med tända ljus och hade det allmänt höstmysigt. Sen blev det lite IDOL tittande och god glass till det, tack för ni kom tjejer :)

Tycker detta är en fin och höstig bild på Totte, kan sakna honom ibland..

eg


Ny design, nytt försök?

Nu är hösten definitivt här och kanske är det dags att starta upp den här bloggen igen. Trots att jag inte bloggat på flera månader, så har jag en del besökare som går in här och tittar varje dag, imponerande ;) Så jag har bestämt mig för att jag ska testa en gång till. Hinner inte nu dock då ja sitter framför Vakna med the voice med min goda macka och mitt livsviktiga kaffe. Snart är det nämligen dags att bege sig till VFT:n som jag gör på Södervångsskolan i Vellige.

Smell you later !

dsa


RSS 2.0