En lista ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag började plugga på högskolan, ett delmål i livet som nu är påbörjat.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nyårslöften är inget för mig. Vill jag ändra något så gör jag det, behöver inget nytt år för det.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Bara bekanta.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja min mormor somnade in, jag tror hon har det bra nu.
5. Vilka länder besökte du? Jag och Patrik firade vår 2 års dag i Köpenhamn ;)
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En utlandsemester..
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Alla dagar har varit speciella dagar 
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag kom in på högskolan och att jag bor tillsammans med den jag älskar i vår egna fina lägenhet, underbart :) 
9. Största misstaget? Oj, kommer inte på något just nu.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag skadade knäet och opererades för det i sommras.
11. Bästa köpet? Nya tapeten till vår vardagsrum.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hemmet och kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att mina föräldrar alltid ställer upp och hjälper mig. Just nu är de här och hjälper mig att renovera i lägenheten, dem är bäst.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Hmm... higher? :P
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare! Jag har varit så jäkla glad och nöjd!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest mer och åkt till nya ställen
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit människor såra mig
18. Hur tillbringade du julen? Med min fina familj och mina underbara vänner
19. Blev du kär i år? Kärlek växer i olika stadier, Patrik är det bästa och finaste som hänt mig <3
20. Favoritprogram på TV? Alla härliga serier så som Gossip Girl, One tree hill och Grey's
21. Bästa boken du läste i år? Andreas Carlssons självbiografi
22. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag kommer inte ihåg, det är ju snart 11 månader sedan :P
23. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej jag är sjukt nöjd :)
24. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Väldigt varierande efter humör och årstid...
25. Vad fick dig att må bra? Patrik, familjen och alla vännerna får mig att må bra varje dag!


Snöyra

Igår tog jag mig till Hörbyhåla. Det blev julmys med familjen då vi gjorde julgodis och lyssnade på julmusik allihopa, härligt. På kvällen så kom Patrik också hit så gick vi ner till Valentino och åt en jättegod middag tillsammans med Frida, Anders, Mimman och Patrik. Efter middag gick vi hem till Frida för att fortsätta kvällen, en riktigt trevlig kväll med härliga människor, måste vi göra om snart igen.

Imorse när jag vaknade vräkte snön ner. Det har varit en lugn dag, har dock hunnit med att baka pepparkakor. Ska snart bege oss till morfar och äta söndagsmiddag. Ikväll hoppas jag på filmkväll tillsammans med Emma och Emelie :)

Imorgonbitti ska jag ta mig tillbaka till Malmö, vet dock inte riktigt hur det skall gå till. Hatar att köra bil när det är sånt här väder. Det är nog det enda negativa med den här snön, man blir helt isolerad. Men visst är det mysigt, kan inte minnas när det var såhär mycket snö såhär i juletid.

Fyra dagar kvar mina vänner...

En onsdag..

Ligger här i soffan, tvn är påslagen och min mage kurrar. Patrik slutar inte förrens om en timme så magen får kurra en stund till, ikväll blir det soppa till middag, gott. Dagen har flytit på och jag har hunnit med en hel del. Träffade Therese över en fika på Espresso house, väldigt mysigt. Gick därefter till skolan för att genomlida den sista föreläsningen för denna terminen, den gav mig absolut ingenting men jag var där iallafall hehe. När ja kom hem satte jag mig för att plugga och blev sittandes i tre timmar. Känns som jag fick in en hel del och jag känner mig helnöjd. Imorgon kommer Malin hit så vi kan plugga lite tillsammans.

Dagarna flyger fram och om inte mindre än 8 dagar så är det julafton. Jag är färdig med alla julklappar, har några få kvar att slå in, annars är allt klart. Känns riktigt bra att vara ute i tid i år. Idag kom även snön, men jag kan inte påstå att jag är ett fan av snö och kyla. Men sålänge det är här över jul så är det okej. Handbollen är snart slut för säsongen och på torsdag ska vi en minihandbollsturneringen med hela damlags och juniortruppen ;)

Ha det fint :)

ni


Helg

Dagarna rullar på och om 11 dagar så är det julafton. I fredags så var det redovisning i skolan och vi slutade redan klockan 12. Jag mötte upp Emelie i stan och vi åt en supergod lunch tillsammans. Vi drog runt i stan på jakt efter lite julklappar innan vi begav oss hem till mig. Det blev en riktig myskväll i soffan framför Idolfinalen med en riktigt god chokladfondue. Erik vann och det var kanske inte så mycket att säga om saken, men jag erkänner att Calle ligger närmst hjärta. Älskar killar med sådan charm, dem gör mig svag..

Igår var det för årets sista handbollsmatch och vi skulle möta Kalmar. Matchen var otroligt jämn hela vägen men vi gjorde en riktigt bra match och vann tillslut med två bollar. När allting stämmer, kombinationerna går hem och bollen bara går in, då är det fruktansvärt kul att spela handboll. Efter matchen var jag helt slut och somnade på soffan när ja kom hem. På kvällen körde jag bort till Marie och Martina för en mysig lördagskväll med tacos.

Om en stund ska jag ner till Mobilia för att gå en runda där med Malin. Är så tacksam för alla underbara vänner jag har, ni är dem bästa, det är ni som förgyller dagarna :)

Bjuder på detta klipp från en skola i Kanada som gjorde denna filmen på en tagning.
Helt klart IMPONERANDE !


Ett sista förväl...

Igår var det begravning, det var dags att ta ett sista förväl av min mormor. Det var nog den jobbigaste timmen i mitt liv, när vi satt där i kyrkan. Hur tar man förväl av någon man har växt upp med och som varit en del av hela mitt liv? Det var en fråga som snurrade runt i huvudet på mig under hela timmen.

Att se morfar så ledsen var också något som tog mig väldgt hårt. Vi har ett speciellt band jag och morfar och vi står varandra väldigt nära. Trots att det är 50 års skillnad mellan oss så kan vi prata om allt mellan himmel och jord. Jag kan öppna mig för honom och han förstår och stöttar. Jag försöker sätta mig in i hans situation, tänk att förlora din stora kärlek som du levt tillsammans med i 40 år, ofattbart..

Nu är det dags att gå vidare, inse att livet inte vara för evigt. När prästen kom för att trösta min syster sa hon några väldigt kloka ord: "döden är för många väldigt skrämmande, eftersom man aldrig vet eller kommer få reda på vad som sker efteråt. Jag tror att din Mormor nu befinner sig i en annan värld där varken sjukdom eller smärta existerar. Att hon finns där och vakar över er, dag som natt. Din Mormor kommer aldrig lämna dig ensam. Även om hon inte finns här bland oss, så kommer hon alltid leva vidare inom dig. I ditt hjärta, där du föralltid kommer bära med dig dinna minnen av henne. Dom är dina, dom kan ingen ta ifrån dig."


nji




En ledig måndag...

Imorse ringde Patriks väckarklocka 8.00. Han stängde av den och vi båda somnade om, 8.30 vaknar jag och väcker honom. Han vänder sig om och fortsätter att sova. När klockan stod på 8.40 väckte jag honom igen och sa att han börjar faktiskt jobba om 20 minuter och att han borde gå upp. Då muttrar han något surt om att jag ska sluta tjata, reser sig upp och smäller igen dörren in till badrummet. När han är klar säger han hejdå och går. Jag sätter på tvn och undrar vad det är med Patrik och hans dåliga morgonhumör. Efter fem minuter ringer telefonen "Hej älskling, förlåt att jag var så sur. Du vet ju hur jag är på morgonen eller hur? Det var inte meningen. Jag ringer dig sen. Puss" Vad ska man säga? haha !


Gick iallafall upp efter det och bestämde mig för en morgonpromenad, sagt och gjort. Gick inom affären på vägen hem och bestämde mig för att idag får det minsann bli lite lussebak. Så nu ligger degen och jäser och jag ska snart plocka fram mina skolböcker och börja plugga lite. På schemat idag står handbollsvm på tvn, matlagning och ikväll är det träningsmatch mot skånelagets 92or.

Ha en underbar dag mina vänner :)

wht



Ta hand om varandra !

Ibland känns det som allting stannar, hela världen står stilla. Saker som tidigare betytt så mycket, spelar inte längre någon roll. Man inser att materiella ting och småbråk inte har någon betydelse längre. Det är människorna runt omkring oss som betyder något. Människorna i din familj eller i din vänslapskrets, de som bryr sig om och älskar dig för den du är. Man inser ganska snabbt vem som är en riktiga vänner, vem som finns där för en när man själv inte orkar. Som fortsätter ringa när man inte orkar svara, som skickar de små sms:en som betyder så mycket. Ett liv kan fort ta slut, men det kan också ta lång tid och därmed föra med sig ett långt lidande. Jag ställer mig frågan vilken som är bäst? Vilket som är mest humant?

Det jag vill ha fram är att vi inte får ta varandra för givet. Ta hand om de i din omgivning som du bryr dig om. Ta dig tiden att lyssna och berätta vad den människan betyder för dig. En dag är det försent och man kan ingenting göra. Livet har vi bara till låns så ta vara på tiden...

uid


RSS 2.0