Solsidan

Jag har precis som de flesta svenskar denna söndag tittat på solsidan.
Serien är ju helt genialisk och flera gånger kommer man på sig själv
i alla dess klumpiga och jobbiga situationer.

Sen är en där Ove är en rätt störig typ ;)

mk


Söndag

Hela denna söndagen har tillbringats i soffan, känner mig febrig och sliten. Har pluggat en del och sen startade ju handbollssändningarna klockan två och efter det så lockade ju tvn lite mer. Sverige förlorade ju med en boll, jag tyckte dem var så värda den där bronsmedaljen. Men det är ett ungt lag som förhoppningsvis kommer få fler chanser till medalj i framtiden.

Nu är det final Danmark mot Frankrike. Såkart så klappar hjärtat lite mer för Danmark och det hade varit riktigt kul om de kunde slå de franska giganterna. Klockan sex slutar Patrik, då blir det hämtmat och fortsatt mys i soffan.


Det är såhär en söndag ska firas ;)


En lördag

Igår var det hemmamatch mot Kristianstad som gällde. En match som vi började bra men slutade sämre. För min del så var det den sämsta match som jag spelat denna säsongen, det var verkligen inte min dag. Vi förlorade med en boll, så det var såklart lite surt, men så är det ju i sportens värld.

Kvällen avslutades desto bättre med mina fina malmöflickor (Joanna, Marie och Linda), som hade tagit sig till Hörby för att hejja på mig. Efter matchen begav vi oss tilbaka till Malmö och gick ut för att fixa något att äta. Jag beställde mat från Greekway medan de andra ville ha sushi, som inte riktigt är min grej (än) haha. Vi drog oss hem till Linda för att käka och fortsätta kvällen där. Det blev mys i soffan, tv-tittande och så spelade vi pictionary, riktigt kul! 

Ni får mig att må så bra tjejer, tack ♥

kjo


Vi klarade det :)

Jag har jui glömt berätta för er att jag och Malin blev godkända på vår B-uppsats. Det kändes som en sten som lättade från bröstet igår. Detta var ju det första som jag och Malin skrev på denna nivån. Eftersom vi nu klarade uppgiften kan vi nu boka av ännu en kurs och termin tre på lärarutbildningen är officiellt över.

Som ni vet så innebär första halvan av termin fyra matematik för hela slanten, hela tio veckor. En tuff men rolig utmaning som jag vet, kommer utveckla mig jättemycket. För första gången under utbildning så känner jag att jag lär mig något som jag kan använda mig av när jag blir färdig lärare :)


jko


Fredag

Dagen har spenderats ute i Bara. Där har jag vikarierat i en förskoleklass hela dagen. Trivs hur bra som hellst och det känns skönt att kunna få in lite pengar och få vara ute och jobba bland barnen. Nu blir det lite pluggande innan Patrik kommer hem. Sen blir det bara myskväll här hemma, är riktigt sliten och det är viktig match imorgon. Ikväll ska vi äta god mat, kolla när handbollsherrarna spelar semifinal och sen kolla någon bra film :)

Tanken slår mig ibland, jag är kär i min bästa vän <3

vi


Shopping

Efter gårdagens mattelektion så stack jag och Patrik till Entré för att käka lunch. För min del blev det wokade grönsaker med räkor och ris, riktigt gott var det. Efter det så gick vi en runda i affärerna och nu börjar alla fina vårkläder komma in. Hittade en blus och en jättefin väska som jag blev helt kär i inne på Gina Tricot. Världens finaste Patrik gav det till mig i tidig födelsedagspresent.

Tusen
tack älskling <3


nj


Skallebank

Vaknade med skallebank imorse och nu ikväll har den kommit tillbaka.
Ett svagt konstant dunkande i huvudet. 
Ska lägga mig och försöka sova bort den nu.

Jag tackar gudarna för alvedon!


mk


Onsdag

Det var ett sjukt tryck på Malmö arena igår. Det var fullsatt och det kryllade av röda och gula tröjor överallt. Sverige spelade ju inte med sitt bästa lag så det är svårt att bedöma matchen. Danmark vann ju tillslut med tre bollar och var helt klart det bättre laget på plan.

Idag jag har varit ute i Bara, utanför Malmö och jobbat idag mellan 10-16.30. Har varit i en förskoleklass under förmiddagen och på fritids under eftermiddagen. Riktigt skönt att kunna få in lite extra pengar när man pluggar. Det roligaste var ju att barnen spelade handboll på gården, snacka om att dem har blivit inspirerade av Handbolls-VM som det nu snackas om överallt, kul :)

Saknade den här killen igår...


jmik


"Drömmar om guld"

Detta är andra delen av "Drömmar om guld" som är en dokumentär.
En dokumentär om det svenska handbollslandslaget i VM.
Jag tycker den är sjukt bra.
Du måste helt enkelt se den du med:

ENJOY !



Fix &Trix

Min kropp är helt slut, men det är en härlig känsla, kanske den bästa som finns :) Nu har jag varit och handlat mat till ikväll, då kommer nämligen mamma, pappa och Susanne hit och käkar innan vi drar till Malmö Arena. Men innan jag sätter igång och städar och lagar mat så är det lite mellanmål som gäller, min mage skriker efter mat.

 Det blir jordgubb/banan smoothie och en macka, gott gott !


nj


HAHA !

nu


Tisdag

Idag är det mycket som ska hinnas med.
Jag är nu uppe, ätit frukost bestående av
en kopp kaffe och en knäckemacka med köttbullar, mums.
Nu ska jag byta om och bege mig ner till gymmet för att köra slut på kroppen.

Härlig tisdag väntar :)

jio


Snart träning!

Det var tufft att stiga upp från sängen imorse. Det var riktigt längesedan jag var uppe så tidigt som kvart över sju. Men efter en lång dusch så var jag pigg och vaken. Det är nu under eftermiddagen som tröttheten kommer på mig, så jag sov en timmes sovstund. Det var så sköööööönt och är jag som en ny människa, haha. Har även hunnit laga lite mat, idag blev det bara snabbt och enkelt, köttbullar med wookade grönsaker.

Snart ska jag byta om och packa handbollsväskan.
Sen beger jag mig mot Hörby för träning :)


kp


Måndag

Sverige är i semifinal i handbolls-VM och jag har haft min första mattelektion på högskolan.

Dagens lektion gav faktiskt en hel del, lite uppfriskande för minnet och konkreta försklaringar och tipps på enkel maktematik. Har även planerat in med min grupp när vi ska arbeta med våra uppgifter. Det är väldigt typiskt mig, planerering och struktur är det bästa jag vet, haha.

Däremot var jag sjukt irriterad på en av studenterna i min klass. Han hade med sig sin fyraåriga son till dagens lektion. Hur fan tänker man då? Man kan inte begära av en fyraåring att han ska sitta tyst på en stol och lyssna i tre timmar. Det finns liksom ingen möjlighet för honom att klara av det. Nä istället sprang han upp och ner i trapporna, hoppade, sprang fram där framme där läraren stod, klättrade upp och ner för stolen, hade ljud för sig och sa pappa hela tiden. Jag älskar barn, men dem hör inte hemma på högskola... Hur tänker man liksom? Tycker det är fruktansvärt respektlöst mot både läraren och mot alla andra som satt där och försökte koncentrera sig på vad läraren sa.

Så nu har jag fått kräka av mig lite, tack ;)


mk


Söndag

Igår var det fest för Mimman i Hörby. Hade en riktigt kul kväll med allt hörbyfolk. God mat, god dricka, dans och gott sällskap, kan inte bli mycket bättre faktiskt. Har faktiskt inte varit bakfull alls idag (till skillnad från vissa andra, inga namn)...

Om en stund kommer min fina vän Joanna hem till oss. Då ska vi iväg och handla bakismat och sen blir det till att hejja på våra svenska handbollsherra. Känns lite sådär att se matchen från soffan när man kan se Malmö arena från vårt fönster, men men på tisdag är jag iallafall där på plats. Efter matchen blir det OC-maraton.

Perfekt söndagskväll alltså ;)


nk


Fredag

Jag låg på sidan, jag slog upp ögonen och såg hur Patrik gjorde detsamma. Vi tittade på varandra, sen på klockan... klockan var tolv! Inte likt oss att sova så länge, men skönt var det. Patrik åkte ner till jobbet för att jobba några timmar medans jag har dukat fram en enorm frukost: vaniljyoghurt med bär, macka med makrill och kokta ägg. Riktigt gott, jag har väl nämnt att jag älskar frukost? ;)


Det blir en väldigt lugn fredag då jag inte är helt frisk. Vaknade med halsont och täppt näsa idag igen, drygt. Imorgon måste jag vara frisk för då ska vi till Hörby för att fira Mimmans 25års/examensfest. Ser fram emot det jättemycket och tror att det kommer bli en riktigt bra och rolig kväll !


Bjuder på en osminkad Pernilla i nattline, halv två en fredag ;)


nj


JAAAAAAAAAA !

Shit vilken match Sverige gör mot Polen, kanske en av de bästa jag sett dem spela? Det är en spännande och jämn match från början till slut och lyckligtvis så är det Sverige som drog det längsta strået i kvällens kamp. Det allra bästa är nog att Sverige ska möta Danmark på Malmö Arena på tisdag. Det kommer bli årets fetaste handbollsfest och
jag kommer vara där, galet :)

HEJAHEJAHEJA!

nju


Matchen med stort M...

KOM IGEN NU SVERIGE, UPP TILL BEVIS !


nbj


Vårkänslor & förkylning

Kursintron gick bra och jag hamnade i den gruppen jag ville, alltså med de tre tjejerna som jag redan känner och känner mig trygg med. Kursledaren verkade bra och jag tror jag kommer lära mig massa nytt de närmaste tio veckorna. Härligt att känna lite motivation. Det var någon som undrade vad jag mer skulle läsa för kursen. Efter mattekursen så ska jag läsa samhällsorienterade ämnen, Läs- och skrivinlärning och tillsist naturkunskap, vilket jag också ser fram emot jättemycket :)

Vädret i Malmö idag har ju varit helt underbart, klarblå himmel och den fina solen var framme. Får massa ny energi av det vädret, vill bara ha vår och värme nu. Tyvärr har jag nu åkt på världens förkylning och jag börjar även känna av smärtor i halsen. Är nu helt beroende av strepsil, som verkligen lindrar bra. Så det blir ingen träning för mig ikväll. Känns inte värt att bli ännu sämre, kan ju dessutom vara direkt farligt att träna med halsont. Riktigt tråkigt då jag bara vill träna handboll, nu nu nu! Men jag blir kanske inte så populär om jag kommer dit och smittar ner alla dem andra tjejerna!


nk





Kursintro !

Äntligen är det dags att gå in på nästa del i vår utbildning, det vill säga sidoämnen. Vi läser fyra olika sidoämnen, varav tre är valfria. Jag ska börja med den obligatoriska kursen "matematik från början". Tro det eller ej så tycker jag det ska bli roligt, att få lära sig hur man lär ut matematik på ett roligt sätt.

Det är kursintro och gruppindelning nu
under efter eftermiddagen, spännande :)

nik


Weekend

Man måste ha saker och händelser att se fram emot.
När jag känner att allt är jobbigt och tråkigt så tänker jag på detta.
I April/Maj när vårvärmen börjar smyga sig på och ljuset är tillbaka.
Då ska jag och min fina vän Joanna ta en weekend i London.

Can´t wait !


mk


Dagens shopping :)

Handlade inte så mycket idag,
men lite smått som jag bjuder på i lite bilder...


nki

Blev helt kär i denna ringen, en liten uggla som kommer pryda mitt finger ofta !

nuj

En t-shirt och en tunika på 70% rea, som jag hittade på MQ

 bhj

Oslagbara strepsil till min onda hals och underbara otrivin ;)


Onsdag

Eftersom vi avslutade vår kurs i måndes och inte börjar den nya förrens på torsdageftermiddag, så har jag bara njutit av att vara ledig. Har verkligen bara tagit det lugnt och vilat upp mig. Igårkväll var det handbollsträning med mycket boll, vilket var kul. Att sen Sverige gör en riktigt dålig match och förlorar mot Argentina är ju mindre kul. Vi har iallafall bokat biljetter till mellanrundan, som Sverige ska spela i Malmö, hoppas dem spelar bättre då.

Idag har jag städat lägenheten, fixat med ekonomin och csn. Klarade mig utan lån hela höstterminen och ska försöka låna så lite som möjligt under våren också. Ringde min praktikplats och satte upp mig som vikarie där, dem blev jätteglad att jag ringde och lovade att ringa så fort dem hade något. Saknar verkligen både barnen och den underbara personalen jättemycket :)

Snart ska jag snygga till mig och ta mig ner till Entré, för att möta upp Malin. Vi ska bara ha en mysig eftermiddag med fika och shopping. Hoppas att det har kommit in lite fina vårkläder i butikerna nu och att alla tråkiga stickade vinterkläder är borta!

,lo




Magiskt i Malmö Arena !

Igårkväll hade Pagge fixar gratisbiljetter till handbolls-VM på Malmö Arena. Första matchen gick mellan Kroatien-Australien och var kanske inte den mest spännande. Men det var kul att se den stora Ivano Balic som ju är en av världens bästa handbollsspelare.

Nä kvällens höjdpunkt var ju helt klart den andra matchen mellan Danmark-Serbien. En grym inramning med över 6000 danskar på plats i arenan. Matchen var jämn och bra till slutet då Danmark drog ifrån lite. Det kändes som om man var i Danmark, shit vilken publik dem har. Danmark har precis lika mycket hemmaplan som Sverige i detta VM. Kan ju bli riktigt kul om det blir en match mellan dessa stornationer i mellanrundan...


Kvällens kung: Mikkel Hansen !


n j

nj


Söndagens bravader

Igår var det söndag och förmiddagen och delar av eftermiddagen spenderade tillsammans med laget. Vi började med att gå igenom lite teori och snackade igenom lite av vårt spel. Sen begav vi oss till Höör för att titta på när H65s damer spelade.

Sen begav jag mig till Hörby för att fira min fina pappa som fyllde år. Det blev min favoritmat dvs varmrökt lax, finns det något bättre? Sen blev det lite kortspel :)

Nä nu kom Malin, så vi ska fixa det sista på vårt arbete så att vi kan bli av med skiten!




Garderobsrensning

Fick lite tid över och bestämde mig för att ta mig an min garderob. Har vikt allt och lagt dem i snygga högar. Jag har ävenn rensat ut en del kläder som jag inte använder längre och så hittade jag ju lite kul som man glömt bort att man hade. Jag älskar att shoppa nya kläder men denna vintern har jag inte handlat alls mycket. Dels för att jag inte tycker att vinterkläderna är så roliga och sen för att spara in lite, då jag faktiskt har mycket kläder redan. Men snart kommer alla fina vårkläder in i butikerna och då blir det svårt att låta bli...

Hur shoppingtokiga är ni?


nmk


Lördag

Det är lördag och vi är spellediga hela helgen. Så tanken idag är att jag ska hem till Marie, som precis flyttat in i en lägenhet i Lund. Där ska vi hänga lite och bara mysa till det några tjejer. Tror det blir en riktigt bra lördag med riktigt bra sällskap! Vad som händer senare ikväll får vi se, men en sak man inte får missa är ju Sverige-Slovakien 18.00 :)


Ha en skön lördag allihopa !


ni


Karate Kid

Kvällen igår spenderas tillsammans med Patrik och vi hade en riktig myskväll. Vi kollade lite handboll, matchen mellan Polen och Slovakien var grymt bra och det blir tufft motstånd för Sverige. Men kvällens bästa var ändå filmen Karate Kid som vi hyrde. Den var så sjukt bra och jag är helt kär i den bedårande Jaden Smith, helt underbar.

Så dagens tips: SE DEN NU !
Jag bjuder på trailern:


Check !

Idag hade vi examination kring vår praktik. Massa kniviga frågor kring teorier och måluppfyllelse. Var lite nervös innan, men det gick bra och jag blev godkänd. Skönt att bara kunna checka av saker man klarat och sen gå vidare. Nu är jag hemma igen och ska fira helg. Patrik slutar snart jobba han med och då hämtar han upp mig för en lunch. Vart vi ska vet jag inte riktigt, får se var vi hamnar ;)


nj


Torsdag

Idag hade vi opponering på vårt arbete i skolan. En helt ny erfarenhet för mig och nu ska vi finslipa det sista innan vi lämnar in det slutgiltiga arbetet. Mitt matproblem har fortsatt idag, när jag väl har fått i mig mat så kommer illamåendet krypandes. Har även haft feber från och till under dagen, så träning var ju bara att glömma. Även haft en grym halsbränna, vilket jag aldrig haft problem med tidigare. Usch vill bara få må bra nu så jag kan träna och njuta av allt runtomkring.

Har även hunnit snacka lite med min fina vän Emelie nu under kvällen. Hon befinner ju sig på andra sidan jordklotet, nämligen i Argentina. Kul att höra ifrån henne och skönt att veta att hon har det bra.

Sen vann ju Sverige sin premiärmatch i VM, även om spelet inte var det bästa. Har förresten fått biljetter till några matcher nästa vecka av Pagge ♥ Vi ska spana in massa snygga handbollshunkar ;) Tänk att världens bästa handbollsspelare är i samma stad som mig just nu, hur galet är inte det?

jmik




Repeat.


När jag hittar en låt jag verkligen tycker om så lyssnar jag sönder den tills jag inte kan höra den mer.
Just nu är det denna underbara låt Grenade med Bruno Mars som spelas på repeat.

Helt underbar text och sång :)



Tisdag

Det har inte hänt så mycket här på länge, men mycket har hänt. I fredags så var mina fina tjejer hemma hos mig. Vi käkade tacos, kollade Let´s dance, snacka skit och spelade wii, en lyckad kväll som vanligt :)

I lördes var det dags för bortamatch i Jönköping. Det är väl handbollensbaksida, dessa långa bussresor. En riktig kämparmatch som tyvärr förlorades på målsnöret, trist men sant. På vägen hem började jag må dålig och trodde det var åksjuka. Jag stannade därfö i Hörby när vi kom hem och det dröjde inte länge förrens jag förstod att det var mer än åksjuka. Även jag har nu haft en släng av vinterkräksjukan. Något av det värsta som finns och som jag inte önskar någon.

Igårkväll var det träning och eftersom vi har tre veckor till nästa match så blev det lite roligheter på badet istället. Vi hade lite olika tävlingar och simmade, mitt lag vann så jag var nöjd och glad!

Har fortfarande svårt att få i mig mat. Är aldrig hungrig och när jag väl fått i mig lite mat så mår jag illa. Det är inte likt mig då jag är väldigt glad i mat annars... Jobbigt när man dessutom känner sig trött hela tiden då man inte får i sig tillräckligt med mat.

Ber om ursäkt för tråkigt inlägg, men var trungen att skriva av mig lite :)


Lyxfrukost !

Nu ska jag snart ta mig ner till byn här i Hörby för att käka frukost.
Dagens sällskap är Emma och Elin, ska bli jättemysigt :)
Jag älskar att äta frukost ute, det är bland det lyxigaste jag vet.
Patrik och jag gör det ibland när vi båda är lediga, bara för att få nybakad perfekt frukost.

LOVE IT !

hu


Tre Kronor

Ja och då syftar jag inte på någon ishockey ;)

Sitter hemma i mamma och pappas soffa i Hörby.
Vi kollar på Tre Kronor, visst kommer ni ihåg serien som sändes för hundra år sedan?
 Lite nostalgi när man kollar på alla kläder och frisyrer!

mi


- Det här åt jag i dag

Jag får ta till ännu ett temainlägg.
Eftersom klockan inte är så mycket så får jag väl skriva vad jag åt till frukost:

- Två grova mackor med ost och gurka.
- Hallon/rabarber yoghurt med musli och russin.
- Två koppar kaffe (ett måste för att jag ska fungera resten av dagen)

Denna maskin är min lilla älskade bebis :)

njk


Monday !

Måndagmorgon och jag är helt ledig, känns sjukt skönt. Dagen är fullplanerad ända fram tills klockan tio ikväll. Ska snart ta och gräva fram min bil nere på gatan, den ska tankas och sen ska jag köra ner till Toss och låna lite kurslitteratur av henne. Hon åker iväg till Thailand imorgon och blir borta en månad, så får vinka av henne ordentligt idag.

I eftermiddag ska jag fika med Linda och Joanna nere i stan, ska bli kul att träffa mina fina vänner. Joanna har ju varit i Barcelona nu så jag hoppas att hon har lite kul skvaller att bjuda på. Sen ikväll så ska jag köra till Hörby för att träna handboll, första handbollspasset på väldigt länge och det ska bli riktigt härligt. Var lite trött på det i slutet, men nu är suget större än på länge !

Handboll är kul :)

jui


Söndagsmys

Nu kommer snart Patrik och hämtar upp mig.
Söndagskvällen ska nämligen spenderas nere i stan, hos Tulle och Sisse.
Där ska vi slappa, snacka skit & spela kort.

Kvällens tema är: Mjukis !

Ps. Håll tummarna för mig och Sisse ;)

nbju


I´m back !

Nu har det både varit jul, mellandagar, nyår och allt vad det innebär. Denna tid på året är verkligen dagar då jag slappnar av och ägnar all min tid åt familj och vänner, de som betyder allra mest. Det har hänt mycket, men jag har samtidigt tagit varje dag som den har kommit och försökt att inte planera så mycket i förväg.

Nyårsafton firade jag och Patrik tillsammans i år, hemma hos Tulle och Sisse. Basti, en kompis till Patrik och Tulle var också med och förgyllde kvällen. Sisse bjöd på fantastisk mat med skaldjurpaj, oxstek och citronpaj. Vi hade en fantastisk kväll med massa lekar och tokigheter.

År 2010 var året då...
- Högskolestudierna gick jättebra.
- Jag jag gjorde come back i IK Lågan.
- Patrik och jag renoverade hela lägenheten.
- Jag tillbringade större delen av sommaren på Skånes Djurpark.
- Jag insåg vilka mina riktiga vänner är.
- Vi tillbringade en underbar vecka i Fuengirola.
- Det hände massa roligheter !

Om jag har något nyårslöfte?
Japp, vi bestämde allihopa tillsammans under nyårskvällen att vi ska åka på en skidsemester tillsammans under nästa vintersäsong. Ett bra löfte tycker jag :)

nmkj


RSS 2.0