Första Advent :)

Sen jag kom hem från jobbet i fredags så har det varit fullt upp. Vi åkte på 20 års kalas på kvällen, det var Patriks bästa kompis lillasyster. En familj som Patrik står världigt nära. Jag kände ju inte så många, men allt folk var hur snälla som hellst och jag hade en trevlig kväll.

I lördes körde jag till Höör för att jobba på djurparken. Det var dags för den årliga tomtefesten och hela parken fylldes med tomtar och marschaller, riktigt mysigt. Vi uppe på björnberget sålde varmkorv, varm choklad och kakor. Vid halv sex kunde jag gå och körde då inom Cornelia och hälsade på henne. Vi bestämde oss för att beställa Thai mat och så fick det bli, mycket gott. Satt och snackade en del och kolla lite film och hade mysigt. Eftersom jag hade bil och skulle köra hela vägen till Malmö igen så blev kvällen inte så sen. Tycker inte om att köra när det är mörkt och speciellt inte om man är trött. När jag kom hem så körde jag Patrik till en fest här i Malmö och sen åkte jag rätt hem i sängen, var helt slut.

Vaknade upp idag brevid en bakfull pojkvän, han steg upp och stack till jobbet och jag låg kvar och mös i den varma sängen, härligt! Nu har jag tvättat, städat och julpyntat vår lilla lägenhet och jag måste säga att det blev finfint :) Snart börjar handbollen på tv och den matchen skall ses. Därefter tänkte jag ta bussen ner till Mobilia för en liten shoppingtur, lite julklappar skall inhandlas. Patrik slutar klockan sex så åker väl med honom hem. Blir nog köpemat idag, ingen av oss orkar laga mat idag. Typiskt söndag framför en film blir det nog. Här nere kommer lite bilder från vår julpyntade lägenhet...

f v dvs

Ett oväntat samtal...

Det blev vinst mot Eslöv igår med sju bollar. Domarna var under all kritik, riktigt dåliga på båda hållen faktiskt. Vet inte hur många straffar och utvisningar det var i matchen, men det var många. Med facit i hand borde jag nog inte ha spelat, var ordentligt förkyld, men ville verkligen spela. Känner mig inte hundra idag heller så blir vila för min del. Det är ju två matcher nästa vecka, först mot Fortuna och på fredag den viktiga matchen mot Lundagård.

Dagen har annars varit mycket bra idag. Vaknade vi tio brevid Patrik som också hade sovmorgon idag. Vi drog oss upp och käkade en mysig frukost ihop innan Patrik körde mig till Stationen. Väl på fritids så springer tiden iväg, vi är ute en stund innan vi går och käkar mellis. Idag så gick vi till hallen efter vi ätit, och väl där testade vi på "Street Surfing" vilket var extremt roligt. Det var en sorts bräda, liknar nästan en skateboard, skillnaden är att det bara finns två hjul och man ska twista med höfterna för att få fart på den. Det tog ett bra tag innan man kom på hur det fungerade men shit vad roligt det var. Jag och barnen åkte runt som galningar, detta måste lätt testas igen. Skolan har fått låna 28 stycken sådanna här brädor nu i en vecka för att testa.

När jag var på väg till tåget efter jobb så hade det ringt ett konstigt långt nummer. Tänkte att det var någon försäljare eller något. När jag väl sitter där på tåget ringer samma nummer igen och jag svarar. "Hej gumman det är Martina" Blev sjukt glad när jag hörde att det var hon. De hade det jättebra nere i Österrike och skaffat ett bra boende och imorgon skulle liftarna öppna. Är sjukt sugen på att åka ner och hälsa på dem sen i Januari nångång. Saknar de tjejerna redan, helt underbara. Dem hade skaffat nån billig telefon man kunde ringa till så det lär jag göra :)

Just nu sitter jag och tittar på Em-Kvalet för Sveriges herrar. Dem möter Polen och än så länge är det en jämn tillställning. Patrik kommer hem alldeles strax och då snor nog han åt sig datorn, han har nämligen köpt ett nytt dataspel "Football manager" som går ut på att coacha och styra ett fotbollslag, förstår inte det roliga men Patrik kan sitta klistrad i timmar.


vd  mina snäckor

Onsdag

Då var man hemma igen efter andra dagens jobb. Igårkväll tog jag bara det lugnt, lagade mat när jag kom hem. Det blev potatis och kasslergratäng, första gången jag gjorde det själv faktiskt. Måste säga att jag blev mycket nöjd med resultatet, blev mycket gott.

Dagen idag har gått väldigt fort som vanligt och snart är det dags för match. Det är hemma match och det är Eslöv som står för motståndet. Jag är fortfarande förkyld men ska försöka mig på att spela ändå. Det är en match vi bara ska vinna så håll tummarna för oss.


 


Ska gå och byta om nu och tagga till ordentligt.
Ha det fint !

wg

Måndag

---

Har verkligen åkt på världens förkylning. Jag hostar, nyser och snorar, känner mig inte speciellt fräsch. Jag övervägde att åka till jobbet idag men insåg snabbt att det skulle göra mer skada än nytta, stackars barn. Så jag har bara legat i sängen idag, tittat på nya avsnitt av mina älskade serier: One Tree Hill, Gossip Girl & Greys Anatomy. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, uttråkad till max. Typiskt att jag ska bli sjuk nu, har ju match mot Eslöv på onsdag och jag vill vara med, gahh !

Förresten så grät jag till Ensam Mamma Söker igår. När dem fick varanndra tillslut och dem var så fruktansvärt kära, då trillade en tår ner.

Jag och Patrik har varit tillsammans mer än ett år nu och jag älskar honom bara mer och mer. Snällare och ödmjukare människa får man leta efter. Han ställer upp för mig 100 % alltid. Ibland kommer jag på oss att vi är sådär löjligt nykära. Kan man vara nykär igen efter ett år? Eller har det inte försvunnit än, jag vet inte.

Men jag trivs och jag tycker om att bo i Malmö. Närheten till allt och känslan av att vara anonym. Jag har ju bott i Hörby i hela mitt liv. I Hörby vet alla vem alla är. Alla vet allt om en innan man själv vet det. Om det hänt något visste alla det inom ett par timmar, helt sjukt. Sen var det samma människor, dag in och dag ut. Klart finns det en del människor i Hörby jag saknar, men just nu är Malmö helt rätt för mig.

Nä nu ska jag upp och hoppa ;)

Söndag


Mamma och pappa körde med mig in till Malmö. Dem har hjälpt mig att få upp spegeln i hallen och att fästa sladdar och sätta upp lite tavlor och sånt. Sen har jag städat hela dagen, inte så värst kul men här blev himla fint och mysigt tillslut. Snart kommer Patrik hem, vi har inte träffats på hela helgen. Vi ska äta en supergod middag tillsammans och bara njuta av varanndras sällskap hela kvällen. Får ju inte missa det sista avsnittet av Ensam mamma söker. Denna älskade serie tar nu slut och det ska avgöras. Efter det är det en Wallanderfilm och jag bara älskar dem :)

Vad har ni haft för er i helgen?

fjeqife

Lördag

Har en riktig myshelg hemma i Hörby denna helgen. Mamma kom och hämtade mig från jobbet igår. Vi bestämde oss för att åka och titta på Johanna (min syster) som skulle spela match i Vinslöv. Det var ingen rolig match att titta på precis men dem vann tillslut med två bollar iallafall så det var ju bra. När vi kom hem satte vi oss allihopa i soffan och myste.

Idag bestämde jag och mamma oss för att åka in till Nova och gå en runda. Handlade lite julklappar pch jag hittade en stor, fin spegel som jag ska ha i hallen där hemma. Påvägen hem körde vi inom om ica och köpte mat. Ikväll blev det tacos på menyn och morfar kom också på besök. Nu sitter dem och väntar på mig för det är dags för efterrätten, morfars äppelkaka, mums!

Snart kommer Malin hit och vi ska mysa hela kvällen. Tända ljus, sex and the city boxen, pepparkakor med brieost och annat smått och gott. Malin är den finaste vän som finns, hon är där i alla lägen och förstår och ställer upp till 100%. Kärlek i massor till den tjejen.

Nej nu måste jag kila. Ha de fint i vinteryran :)


Torsdag

Blir inget långt och roligt inlägg idag. Är trött, arg, besviken och ledsen.
Så ikväll skriver jag bara godnatt och så skriver jag något roligt och lite positivare imorgon. Patrik fösökte muntra upp mig med lite glass och inte ens det fungerade. Men man får väl ha sådanna här dagar också?


af

Onsdag

Det blev en lång dag idag då jag jobbar i förskoleklassen istället för Karin. Barnen var ovanligt lugna idag och skött sig bra, så det var skönt. Men när man åker sex på morgonen och kommer hem sex på kvällen är man lagom sliten. Jag har ju världens underbaraste pojkvän som gick upp och skjutsade mig imorse så att jag skulle slippa ta bussen. Jag slutar aldrig förundras över honom.

Stack inom Mobilia påväg hem och hämtade bilde så jag kan köra till träningen. När jag gick in på Patriks jobb kom en äldre kvinnlig kollega fram till mig och ville hälsa medan Patrik var och hämade bilnyckeln. Det första hon säger är "Gud vad du ser snäll ut", "Tack" svarade jag chockat. Ja, vad säger man? Men jag bestämde mig för att ta det som en komplimang ;)

Nu har jag ätit upp resterna från gårdagens lasange och det är dags att gå och byta om inför träning. Långt träningspass idag, men är faktiskt riktigt sugen, det ska bli kul.

Ha det fint !

Världen är liten...

Det har börjat en ny tjej på jobbet, hon är elevassistent åt en kille som går på fritids på eftermiddagarna. Idag satt vi ner och snackade en hel del om allt möjligt. Kom in på Au-pairer och hon sa att hon kände en som varit i Indien, det gör jag med utbrast jag, heter hon Lisa? Ja det gjorde hon ju. Sen frågade jag vilket gymnasium hon gått på, de visade sig att hon gått på en skola i Malmö där jag har kompisar som hon gått i paralellklass med. Diskussionen fortsatte och vi kom fram till att vi hade samma kompiskrets och rabblade upp massa som vi båda känner mycket väl, alltså har vi säkerligen träffats innan.
Sjukt vad världen är liten...





Tisdag

Nu ska jag iväg till jobbet. Tisdagar är jag med de lite större barnen
och jag jobbar tillsammans med underbara Laila. Skriver mer sen.
Puss & Kram


Måndag

I lördes kom mamma in till Malmö och vi gick i stan hela dagen. Käkade gott på Jensens och sen var vi uppe på fika hos min morbror när vi blev trötta i benen. Hittade två underbara klänningar, vilket jag verkligen var i behov av så det var skönt.

Min älskade vän Malin fyllde 20 år i lördes och jag var såklart där för att fira henne på denna stora dag. Var ett glatt gäng människor som jag inte träffat på hur länge som hellst så det var kul. Det bjöds på en massa gott under hela kvällen och jag hade en trevlig kväll.


malin
 
ewf
 
efw


Var det någon mer än jag som såg Ladder 49 igårkväll? Den är väl helt underbart bra den filmen. Verkligen en sådär film som fängslar e från första stund, sen sitter man på helspänn hela filmen igenom för att få reda på slutet. När väl sltet kommer så kommer tårarna rinnande, ja jag erkänner, jag grät som ett litet barn, haha. Åhh jag bara älskar denna underbara film, fler sådana tack !

huig

Titta en brat !

Igårkväll bar det av till Billings för att sen gå vidare till Sofie där festen skulle hållas. Vårt lilla handbollsgäng klev in och tog för oss i sofforna sen strömmade det in folk. Kände väl lite att man inte smälte in där, var bara massa brats och överpiffade tjejer i 40 kilosklassen, haha. Men vi hittade ett par trevliga killar som vi sat och snackade med hela kvällen. Slänger in lite bilder så ni får se :)

Snart ska jag köra och hämta upp Jojjo så ska vi till Höör för att fira Malin 20 årsdag. Tror jag smälter in bättre där faktiskt, haha. Nä nu måste jag kila. Ha en kul kväll !

.
Jojjo och vasen ;)
.
Söta Camme !

.
Jojjo och grabbsen

..
Henke & Henke, mkt trevliga !


 

mina snäckor
Kommmer sakna dessa tre snäckor <3

Fredag

Igår när vi gick och la oss satte vi igång Johan Glans - World Tour Of Skåne. Det tog väl 2 minuter sen låg vi dubbla och skrattade i sängen, visste inte vart jag skulle bli av. Johan är precis min humor, han är så sjukt skön. Jag lägger in ett klipp från filmen. Den måste ses allihopa !



Nä nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar. Patrik kommer om en timme och då ska han köra mig till Billings. För ikväll är det nämligen avskedsfest för Marie, Martina och Sofie. Dem ska åka till Österrike och säsonga där. Kommer bli så tomt efter dem när dem åkt. Särskilt på träningarna, Marie och Martina är två av dem jag kommit närmast, helt underbara. Men dem kommer ju hem igen och kvällen ska bli kul. Tar med kameran så bilder dyker nog upp imorgon.

Ha en trevlig fredagkväll gott folk !

Torsdag

Just nu är jag så trött så trött. Att stressa till träningen direkt efter jobbet utan att hinna äta ordentligt är inte min melodi. Men träningen gick bra och jag stannade kvar och duschade med Billingsflickorna. Herrarna spelade efter så stannade kvar och tittade på första halvlek sen kom Patrik och hämtade mig. Vilka normala människor äter middag 21.30? Haha. Men vad ska man göra, det blev vårrullar med ris och sweet chilisås, gott. Nu ska jag kasta mig in i sängen och slå på tvn. Patrik har satt upp vår nya platt-tv på väggen i sovrummet nu. Godnatt !


Godmorgon

Vilken underbar morgon. Har legat och myst med Patrik i sängen hela morgonen. Nu har vi stigit upp och ätit en supergod frukost tillsammans och sitter och tittar på tv. Börjar jobba klockan ett ochh idag ska jag först ha dem små barnen och sen dem stora. Vet faktiskt inte vilket jag gillar bäst. Dem små är så härliga på sitt sätt, spontana och så. Men samtidigt är dem fruktansvärt bråkiga och skvallrar om minsta lilla "Pernilla, kan du säga till Anton, han tittade på konstigt på mig". Med dem stora barnen kan man mer sitta och prata, spela spel, pingis, biljard och baka lite med dem. Nä nu ska jag göra mig färdig, måste packa träningsväska då jag ska direkt till träningen efter jobbet. Ha en bra dag :)

...

Onsdag

Dagen gick förvånandsvärt fort idag och timmarna bara sprang iväg. Tycker verkligen det är jättekul att vara i 6-årsklassen´, dem är så fruktansvärt söta. Man skulle vilja se vad som rör sig inne i deras små hjärnor för ibland förstår man verkligen inte hur dem tänker. Jag kom på att vi kunde ha lite biovisning på fredag så det ska jag fixa. Har precis laddat ner Björnbröder 2. Ska lägga den på ett usb och ta med den till skolan, koppla den till en dator som ska kopplas till kanonen. Sen ska jag göra om musiksalen till en biosalong. Kommer nog att bli uppskattat, eller vad tror ni?

Patrik hämtade mig på stationen, vilket gjorde att jag slapp ta den hemska stadsbussen, vilket är väldigt drygt i rusningstrafiken. Men vi hamnade ändå i en liten kö, det är nämligen match på nya Malmö Arena. Det är Malmö-Leksand och köerna var långa, som tur var skulle vi på andra hållet. Själv ska jag dit den 6 december då vi ska in och se Mamma Mia. Längtar sjukligt mycket tills dess iallafall.

Nu är jag mätt och belåten, blev snabb mat i form av risotto, kassler och creme freiche. Ska kila ut och byta om till träningskläder och ta mig ner till kvällens träningspass, veckans längsta dessutom. Men ska bli kul att träffa tjejerna, kommer säkerligen snackas en del om lagfesten i lördes, kan bli spännande, haha.
ndekwfiufe

Ny look...

Som ni ser så har jag nu äntligen tagit tag i min blogg och gjort den lite snyggare. Tog lite tid innan jag kom på hur allt fungerade med jag lärde mig faktiskt förvånandsvärt snabbt. I´m proud !

Sitter här och myser i soffan, Patrik ligger brevid och snarkar eller nä nu vaknade han till igen. Han är så söt när han ligger där och rycker och mumlar i sömnen. Blev hemmagjorde hamburgare idag med grovt bröd, riktigt gott faktiskt. Vi har även hunnit med att storhandla idag. Tisdagarna är vår shoppingdag då ska mat för hela veckan inhandlas, men det brukar gå smidigt.

Imorgon är det lång dag på jobbet. Ska vara i föskoleklass mellan 8-13. Sen går jag direkt in på fritids mellan 13-17 och när jag kommer hem är det direkt till träning, så jag är hemma igen vid tiotiden, Låååång dag ! 

Är verkligen nyfiken på vem som läser min blogg. Ni kan väl kommentera så jag får en uppfattning om vilka alla är, hade varit kul att veta :)


Ett år tillsammans...

Så har även denna helgen rusat förbi i all världens hast.. Men måste erkänna att det hunnits med en hel del. I fredags åkte jag och Patrik på middag hos min gudmor som fyllde år. Jag fick två plåster på mig i form av hennes två tvillingpojkar som nu har blivit fem år gamla. Så jag hade fullt upp med Pippispel och bilböcker, men jag har inga problem med små barn, dem är underbara.
 
I lördes var det match och det var dags för Kalmar hemma. Det blev stårvinst med 12-13 bollar och spelet flöt på riktigt bra emellanåt. Känner att jag börjar komma in i det mer och mer, inte helt lätt att komma in som nia i ett helt nytt lag och styra och ställa när man spelat kant i två år. Men jag trivs som fisken i vattnet och ska verkligen inte klaga. På kvällen var det dags för lagfest, den första för min del. Temat för kvällen var Mexikanskt och självklart var det tacos och tequila som gällde med citronen och saltet i högsta hugg. Jag har aldrig varit på en roligare lagfest, helt klart den galnaste och sjukaste jag varit med om. Tack tjejer ni är så jäkla bra !

Idag vaknade jag upp brevid världens underbaraste pojkvän i vår mysiga säng. Det är inte vilken dag som hellst, idag firar jag och Patrik vår ettårsdag. Tänk det har gått ett helt år, jag är så lycklig med honom, han gör mig hel. Vi åt en mysig brunch tillsammans, åkte in till den nya hallen i Lund och tittade på lite handboll innan vi åkte till morfar för att fira farsdag med min familj. Som Patrik sa imorse "Sålänge jag får vara tillsammans med dig så kvittar det vad vi gör" och så är det verkligen :)

Nä nu är det "Ensam mamma söker" på tvn och jag är som galen i det. Så ni får ha en fortsatt trevlig söndagkväll !

<3

Onsdag


Igår efter jobbet åkte jag till Hörby. Mamma bjöd på mat och sen satt vi och spelade kort och pratade av oss. Sen åkte vi upp på hallen och kolladde på Johanna och Lågan när dem spelade match. Sov kvar i Hörby och körde till Stehag och jobbade vid halv 8. Har varit en lugn dag och nu är jag alldeles slut efter ca 10 timmars jobb. Barnen var ovanligt bråkiga idag och har varit i luven på varanndra hela dagen. Men sen kommer ljusglimtarna ganska ofta också så det är tur.

Nu är maten i ugnen, det blir laxpasta som är riktigt gott. Senare ikväll är det dags för träning, ska bli lika kul som vanligt. Helgen är redan planerad och typ nästa också. Har man förlite fritid då? Känner mig helt fullbokad, man vill hinna med så mycket mer. Hinna träffa alla underbara vänner och bara umgås. Men tiden finns inte, tråkigt men sant.

Ska gå och titta om maten är klar.... Förresten har Patrik tagit bussen till jobb för första gången då jag hade bilen idag, stackarn. Han menar att han är för lat för att kollektivt. Han är säkert helt förstörd när han kommer hem ;)

kök.

Min lilla födelsedagsgris :)

söt

Idag fyller Patrik år, han blir en stor pojke, hela 23 år :) Massor med grattis till dig älskling <3 Vi hade lite kalas här igår, det bjöds på tacopaj, riktigt mysigt faktiskt. Men det är lite synd om Patrik idag då han fått rejäl nackspärr och kan inte vrida på huvudet alls, på hans födelsedag och allt, stackarn...

Har varit och tränat ikväll, lika kul som vanligt. Hade två nyförvärv på träningen idag. Två stycken gamla låganspelare, riktigt kul med fler trevliga människor i laget som man dessutom redan känner. På lördag är det lagfest efter vår match och det är Mexiko-tema, har lite panik då jag inte vet vad jag ska ta på mig. Men det löser sig nog, haha.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Årets match...

handbollfewf ega


Då var den spelad, årets match, iallafall för min del. Det var dags att möta lågan, laget jag spelat i sen jag var 6 år gammal. Kändes såklart jättekonstigt och emellanåt som en träning. Vi spelade vår sämsta match hitills, den jämna matchen mot OV i måndes satt kvar i benen och ingenting funkade som det skulle. Lågan gjorde en bra match och det var jämt i stort sett hela matchen. Jag kunde inte spela i slutet av andra halvlek då jag var så nervös så jag inte visste vart jag skulle bli av. Domarna var ju inte heller på topp denna kväll. Men om man ska se det objektivt så var dem lika dåliga på bägge hållen. Tillslut blev det iallafall vinst för oss med 23-22 vilket var en sjuk lättnad. Som vi sa efter matchen, det är en styrka att kunna vinna när man spelar dåligt. Vi är fortfarande obesegrade efter 6 matcher, gottis :)

Jag hade ju trots allt en helt egen hejjarklack. I stort sett alla mina 94-flickor var och hejjade på mig. Efter matchen kallade dem på mig, jag fick en stor kram av varenda en av dem. Sen fick jag en stor bukett blommor och ett litet kort där dem skrev att dem saknade mig. När jag gick därifrån kom det faktiskt en tår. Dem är helt underbara dem här flickorna och dem ligger varmt om hjärtat. Ikväll ska dem spela Dalhemscupen här i Malmö och jag ska se varennda match...

Igår bar det av till Ullared. Det blev full bil med mamma, jag, morfar, Johanna och Matilda. Jag hittade faktiskt riktigt mycket, en hel del kläder, några julklappar, lite till hemmet och så. Det var en riktgt mysig dag och Patrik kom och hämtade mig i Hörby på kvällen.

Det blir en slapp dag idag. Har kört Patrik till jobbet och nu sitter jag bara här och knappar. Ska städa, handla och förbereda inför imorgon. Patrik fyller ju 23 år på måndag så vi ska ha lite middag här imorgon med släkt och så. Det blir nog mysigt. Nä nu har jag skrivit av mig för den hä gången. Har varit en hektisk vecka med två matcher, nytt jobb och massa annat. Ska bli bättre på att skriva oftare, men tiden räcker inte riktigt till, busy woman ;)

KRAM !

RSS 2.0